Partea arădeană a poveştii a fost prezentată presei de primarul Falcă, care a scos în evidență promisiunile neonorate ale Guvernului Dăncilă și a celorlalte guvernări PSD. Din cele afirmate de edil, demn de reținut ar fi: devansarea recepției efectuate de către CNI, de la 1 octombrie în decembrie 2018; cei 6,7 miliarde de lei alocați de municipiul Arad din valoarea totală a contractului care este de aproximativ 23.400.000 lei; milionul de lei achitat pentru branșamentul la utilități; dar mai ales faptul că ministrul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Vasile Daniel Suciu, este așteptat să vină la Arad cu un milion de lei pentru plata utilităților consumate de la recepția lucrării și până în prezent.
„Protocolul nu este semnat. După semnarea acestuia trebuie să ajungă în CLM, care să aprobe angajarea de personal. Abia atunci cetățeanul poate să beneficieze de acest bazin”, a spus, printre altele, Gheorghe Falcă, care a mai menționat că îl va aștepta joi pe ministrul Dezvoltării cu pancarte, prin care va exprima nemulțumirile arădenilor legate de promisiunile neonorate de guvernanți, printre care neincluderea celor 55 de străzi în programul PNDL2 și nevirarea celor 2,5 milioane de euro pe care CNI trebuie să îi investească în stadionul UTA (nocturnă și suprafața de joc).
Joi, urmează a doua „rundă”, la bazinul din Subcetate urmând să sosească, pentru inaugurare, ministrul Dezvoltării. Deschiderea acestuia pentru public și sportivi bănuim că se va face prin toamnă…
Concursuri de 25 m
Profesorul Viorel Bitang, șeful catedrei de înot a CS Municipal Arad, ne-a lămurit într-o problemă mult discutată: organizarea concursurilor de înot. Domnia sa susține că se vor putea organiza întreceri în bazin scurt (25 de metri), pe latul bazinului fiind amplasate 10 block-starturi.
Remember
În 1 octombrie 2018 a fost recepţionat bazinul de înot din Arad, realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar de atunci a început „războiul” epistolelor între Arad și București, autoritățile nereușind să semneze pe aceeași foaie (a se citi contract). Proiectul a fost realizat în conformitate cu normele Federației Internaționale de Natație Amatoare și cuprinde un bazin de competiție (cu o dimensiune de 33,33 m x 25 m și o adâncime de 2,30 m) şi un bazin de antrenament (de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1,20 – 1,60 m). Clădirea este organizată pe trei niveluri: subsolul – utilizat ca spaţiu tehnic; parterul – destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor (cabinet medical pentru control anti-doping, camere pentru arbitri și observatori, depozit materiale sportive) şi bazinelor și etajul – rezervat celor 2 tribune (cu o capacitate totală de 400 de locuri) şi circulaţiei spectatorilor.
„Pază” asigurată
O problemă pare însă deja rezolvată: paza edificiului fiind asigurată de doi câini. Am remarcat însă lipsa unui rastel pentru biciclete, semn că sunt bineveniți doar șoferii și pietonii… ultimii dacă reușesc să treacă de „vama” câinilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!