Cei 60 de ani de la primul spectacol cu marionete realizat la Arad sunt sărbătoriţi în această perioadă printr-o manifestare intitulată „Sărbătoarea marionetelor”. Numeroşi oameni de teatru români şi străini sunt invitaţi la Teatrul de Marionete Arad pentru aniversarea care va dura până marţi, 24 mai. De asemenea, vor avea loc o serie de spectacole susţinute de instituţii teatrale de prestigiu din ţară şi străinătate. La majoritatea reprezentaţiilor intrarea este gratuită, fiind invitaţi să participe copii din centre de plasament sau aflaţi în evidenţa unor organizaţii non guvernamentale. Motivul pentru care reprezentanţii Teatrului de Marionete Arad îşi îndreaptă atenţia în special spre publicul defavorizat este acela că instituţia arădeană este parteneră a unui proiect cu finanţare europeană intitulat Vagabondaj.
Programul spectacolelor
În toată această perioadă se vor juca şapte spectacole în câte două reprezentaţii programate în paralel la Teatrul de Marionete şi sala Studio a Teatrului Clasic „I. Slavici”. Astfel până joi, 19 mai, vor avea loc spectacolele „Circul de lemn” al Companiei Karromato din Praga şi „Robinson” al Teatrului de Păpuşi din Belfort. Vineri 20 mai, la Teatrul de Marionete se va juca spectacolul „Tovarăşul de drum”, prima producţie realizată în cadrul proiectului Vagabondaj, iar la sala Studio va avea loc „Călătorie spre centrul pământului” după Jules Verne al trupei „Liviu Rebreanu” de la Teatrul Naţional din Târgu Mureş. Spectacolul „Tovarăşul de drum” se va juca şi duminică, 22 mai de la orele 11, iar luni 23 mai şi marţi 24 mai vor avea loc spectacolele „Apolodor” al Teatrului Puck din Cluj – Napoca, „Baloane colorate” al Teatrului Ion Creangă din Bucureşti şi „Fata babei şi fata moşneagului” al Teatrului pentru copii şi tineret „Colibri” din Craiova.
Colocviu pe tema sărăciei
O zi importantă în cadrul Sărbătorii Marionetelor va fi cea de vineri, 20 mai, când reprezentanţi ai unor organizaţii non guvernamentale, precum şi cei implicaţi în proiectul Vagabondaj vor participa la un colocviu pe tema sărăciei şi excluziunii sociale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!