Proiectul a fost lansat de Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” din Arad în parteneriat cu IŞJ Arad şi Şcoala Németh László – Hódmezövásárhely, în martie a.c. şi finanţat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria – România (HURO).
Proiectul a început să se concretizeze în activităţi interesante şi variate. Prima dintre ele este stagiul de formare desfăşurat la Moneasa în perioada 15-16-17 iunie 2012. Cele două cursuri integrate acestui stagiu au avut ca temă „Competenţa didactică – nucleu al personalităţii profesorului”, respectiv „Fantezii din hârtie”.
Formatori de la Şcoala Generală „A. Vlaicu”, Hirina Bianca, Viszhanyo Aurelia şi Seres Elisabeta le-au învăţat pe cele 20 de cadre didactice strategii educative prin care să redirecţioneze scopul activităţilor dinspre acumularea de cunoştinţe, înspre formarea de competenţe.
Primul tip de activitate a avut ca obiective cunoaşterea competenţelor cheie pentru educaţia pe tot parcursul vieţii, dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba maternă ca fundament pentru învăţare şi adaptarea acestora la contextul social, lingvistic şi cultural al cadrelor didactice participante.
Cursul de origami şi quilling a urmărit familiarizarea şi utilizarea unor tehnici de lucru cu hârtia, confecţionarea şi evaluarea unor produse din hârtie, dezvoltarea capacităţii de cooperare în scopul realizării unui produs şi dezvoltarea simţului practic şi estetic.
„S-a atins obiectivul interculturalităţii prin stimularea competenţelor de comunicare, a competenţelor sociale şi interpersonale – ne-a spus prof. Petruşca Tămăşan, directorul Şc. Gen. „A. Vlaicu”. Iar achiziţiile acestui stagiu de formare vor reprezenta repere în activităţile ulterioare ale cursanţilor cu elevii proprii”.
Finanţat de UE
Proiectul „Împreună pe calea cunoaşterii” este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu ) si este finanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţionala a celor doua state membre participante în program, Ungaria si România. Obiectivul general al Programului este de a apropia actori economici, persoane si comunităţi, cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.
Citiți principiile noastre de moderare aici!