Imens, ras în cap, cu tatuaje şi sosind pe motor. O imagine care e greu de asociat cu cea a unui instructor de înot pentru copii şi a unuia care face… baby gym. Şi la fel de greu de asortat cu cea a unui angajat al Serviciilor secrete. Şi totuşi, toate cele trei descrieri îi aparţin lui Sorin Arcereanu, unul dintre cei mai îndrăgiţi înstructori de înot. Cine spune asta? O spun zecile de copii şi zecile de părinţi care şi-au înscris copiii la înot la Gemi Sport, la grupele lui Sorin Arcereanu. Deşi, la orele lui, nu e nici lapte, nici miere. Cei mici stau cu capul sub apă ori de câte ori comandă profesorul şi luptă să se ţină la suprafaţa apei până când Arcereanu stabileşte că au muncit destul. În plus, nu primesc nici un fel de instrumente ajutătoare şi nici nu vor primi pentru că asta e metoda fostului angajat al serviciilor secrete. Cum a ajuns la ea? Prin experienţă. 48 de ani de viaţă şi experienţă acumulată, în bazin sau în profesia din trecut, unde psihologia a jucat un rol important. Nu-i de uitat aici nici atestatul de profesor de înot, obţinut în 1987, de când nu s-a mai desprins de apă şi bazine, şi nici atestatul de baby gym, obţinut în 2007. De şase ani de zile face doar cursuri de înot cu copii sau adulţi, de doi ani la Gemi Sport, şi spune că nu ar pleca de aici defel. Motivul: conducerea complexului este mereu deschisă la propunerile sale iar la aşa ceva nu se renunţă. Rezultatele se văd: o micuţă cu sindromul Down a învăţat să înoate iar acum vine acasă cu medalii luate din bazin ( de pildă, vicecampion naţional la nataţie, pe sectorul său).
Metoda Arcereanu
„Probabil sunt unul dintre puţinii care adoptă o metodă de învăţare fără a folosi nici unul dintre materialele ajutătoare. Consider că copilaşul trebuie să capete încredere în el, în primul rând. Când am lucrat la Pădurice, acolo aveam camere de bicicletă, pe care le înfăşuram în jurul copiilor, câteodată şi de trei ori, şi, pe măsură ce înaintam în lecţii, tot dezumflam din camere până nu mai rămânea aer defel în ele şi înotau singuri. Când, însă, le dădeam camerele jos, încrederea pleca odată cu materialul ajutător şi o luam din nou de la capăt”, ne spune instructorul.
Arcereanu vine însă cu ceva în plus: soţia sa îl ajută în lucrul cu cei mici. De pe marginea bazinului, soţia le dă încredere atunci când lucrurile par pierdute pentru cei mici. O vorbă bună de pe marginea bazinului, dar şi câteva vorbe care să lucreze la subconştientul copilului şi pupicii de la final, veniţi din bazin, chiar de la instructor, pentru reuşitele celor mici, completează cu succes lecţiile de înot ale lui Arcereanu.
De ce Gemi Sport
Dacă la toate acestea mai pui şi condiţiile excelente de la Gemi Sport, apa curată, vestiarele îngrijite, personalul mereu cu zâmbetul pe buze, şansa părinţilor de a-şi aştepta copiii în locuri primitoare, unde poţi degusta câteva produse culinare şi sorbi o cafea, apa termală care nu are cum să nu facă bine tuturor, căldura apei, mereu prietenă cu cei mici, curăţenia impecabilă, numărul mare de micuţi cursanţi se justifică pe deplin.
„Sunt magnifici – ne spune Arcereanu – despre cei care au în grijă Complexul Sportiv Gemi Sport”. „Colaborarea e perfectă şi sunt deschişi mereu la propuneri. Dacă nu ar fi aşa, aş pleca. Apoi, condiţiile de aici te fac să nu ai ce să le reproşezi. Sunt buni, însă, realmente”.
De aceeaşi părere sunt şi părinţii celor mici care vin la Gemi să se familiarizeze cu apă şi să devină nişte veritabili înotători. Iubesc condiţiile de aici, calitatea apei (atât de importantă pentru cei mici), curăţenia, personalul atât de mult încât sunt în stare să vină din Pecica până în Micălaca pentru ca cel mic să se bucure de toată oferta Gemi Sport.
În plus, la Gemi ai de unde alege şi poţi combina sportul cu relaxarea şi chiar cu tratamentul, căci bazinele complexului sunt, aşa cum ştiţi, deja umplute cu apă termală.
Ce spun părinţii
Elena Bodea: „Sunt a doua zi cu micuţa aici şi mă bucur că vrea să mai vină. Înseamnă că i-a plăcut. Văd că s-a înţeles foarte bine cu instructorul, care îi îmbrăţişează la fiecare săritură, îi pupă la fiecare reuşită şi îi lasă la final la tobogane, care pentru ei sunt excelente. Apoi condiţiile sunt deosebite. Apa e foarte curată, totul e în regulă aici”
Elena Farcaş: „Sunt bunica şi vin deja la al treilea curs. Ne place. Deja ştim să înotăm şi, vă daţi seama că dacă tot venim, ne place tot ce e aici. Ne-am acomodat aici. Parcă suntem de-ai casei. Nu pot să spun nimic rău despre Gemi. Ne place efectiv tot şi mai ales profesorul, care e foarte iubit de copii. Trebuie să vină cu drag şi asta fac”
Cristina Jurcă: „Noi am ajuns aici pentru Sorin Arcereanu. Ştim că este un profesor bun, aşa că, unde a mers el, am mers şi noi. Dar când am ajuns aici, am fost extrem de încântată de personalul de aici, de curăţenie şi de calitatea apei. Băieţelul meu stă cu ochii deschişi în apă şi nu a făcut nici o infecţie, nici conjunctivită, nimic. Iar Sorin ştie să-i încurajeze şi să-i răsplătească pentru efortul lor”.
Mihaela Brăştin: „Suntem de la Pecica şi am venit aici pentru că am auzit de acest loc ca având apă curată şi caldă, importante pentru copii. Am auzit că instructorul e foarte bun. Nu am ştiut multe de Gemi dar ajunsă odată aici am fost foarte mulţumită. Fetiţa mea nu a răcit niciodată, nu s-a îmbolnăvit şi vine cu plăcere aici, ea care nu dorea niciodată să intre în apă sau ca apa să-i atingă faţa. Cred că recompensele lui Arcereanu o motivează”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!