ARAD. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad au făcut un scurt rezumat al activităţii pompierilor din luna august. Potrivit celor de la ISU, echipajele de salvatori arădeni, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, intervenții in sprijinul comunității, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în această perioadă 1.303 misiuni, marea majoritate fiind intervenţii ale echipajelor SMURD. Dar să vedem care au fost urgenţele la care au fost chemaţi pompierii.
1.058 de cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, defalcate pe subunităţi astfel: Detașamentul Arad cu cele patru puncte de lucru: Curtici, Vladimirescu, Vinga și Nădlac – 717, Detașamentul Ineu – 202, Detașamentul Sebiș – 66, Secția Bârzava – 73.
“Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 13 minute. De asemenea, echipajele SMURD, au intervenit la 34 de accidente rutiere”, precizează cei de la ISU.
Mai departe, pompierii au fost solicitaţi la 245 de misiuni de stingere și intervenție, din care: 78 de incendii (12 s-au manifestat la locuințe și/sau case sau anexe; 6 la mijloace de transport; 3 la obiective private; 57 la vegetație uscatã/resturi menajere/miriște/culturi agricole); 4 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere.
“Numărul misiunilor de descarcerare reprezintă numărul persoanelor descarcerate sau pentru care au fost executate operațiuni în vederea facilități accesului spre victime. Nu reprezintă numărul accidentelor”, mai spun reprezentanţii ISU Arad.
Totodată, pompierii arădeni au mai intervenit la 5 misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență.
Pentru cunoașterea permanentă a raioanelor de intervenție și a obiectivelor, au fost executate 80 de misiuni de recunoaștere în teren și prevenție, precum și 9 exerciții.
Mai departe, 49 dintre misiuni au fost cele de decontaminare a personalului și tehnicii, în urma transportului persoanelor pozitive la Covid.
Alate 5 misiuni au vizat asanarea muniției neexplodate, iar 2 misiuni salvarea unor animale, în timp ce 12 intervenții s-au referit la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, deblocări de persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.
“În 17 cazuri echipajele au fost întoarse din drum fără a ajunge la locul intervenției, iar în 2 cazuri a fost vorba despre alertare falsă a echipajelor de intervenţie”, mai anunţă cei de la ISU.
FOTO: ISU Arad
Trimite articolul
XSi care este problema,nu au salar pentru asta!