Arad. Volum mare de muncă la Direcția de Sănătate Publică Arad, ca urmare a creșterii substanțiale a numărului de cazuri de Covid-19. Zilnic au fost confirmate peste 400 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, la nivelul județului Arad, cu un record de 696 de pozitivi raportați pentru ziua de joi, 26 ianuarie.
Deși au apelat deja la voluntari, există întârzieri în emiterea deciziile în baza cărora medicii de familie pot emite concediile medicale, iar în unele cazuri angajatorii pretind acele concedii la zi.
„Azi la DSP Arad avem 696 de pozitivi, iar 143 de pacienți sunt internați la nivel de județ, din care 16 pe secțiile de terapie intensivă! Pe lângă cei 12 medici de la DSP implicați în efectuarea anchetelor epidemiologice, am primit sprijinul Universității de Vest Vasile Goldiș Arad cu 5 rezidenți la stomatologie și voluntari de la Școala Postliceală Sanitară Arad. Sunt zile grele, încercăm să facem față. Avem peste 1.600 de decizii în așteptare la pozitivi și peste 4.000 de decizii pentru contacți ai pozitivilor, care trebuie introduse în sistemul electronic corona-forms, pentru eliberarea automată către medicii de familie, astfel încât aceștia să poată genera concediile medicale. Avem nevoie de 5-7 zile să recuperăm decalajul. Anchetele epidemiologice sunt la zi. Doar că introducerea lor este consumatoare de timp. Decizia de izolare/carantinare se poate elibera în termen de 30 de zile de la data recoltării. Legal, suntem în termen, doar că mulți angajatori doresc, imediat după pozitivarea pacientului, decizia de izolare/carantinare”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a DSP Arad.
Cum se dau concediile medicale
Persoanele confirmate cu Covid-19 și care sunt vaccinate cu schema completă primesc concediu medical pe o perioadă de 7 zile, timp în care trebuie să stea în izolare la domiciliu. În cazul în care pacientul pozitiv este nevaccinat, perioada de izolare și concediul medical se acordă pentru 10 zile.
În cazul contacților persoanelor confirmate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, cei vaccinați vor sta în carantină 5 zile, cu concediu medical, iar nevaccinații vor fi carantinați pentru 10 zile, acoperite de concediu medical.
Trimite articolul
XTerminati ba dracului cu maacarada asta….numai oligofrenii mai cred in asa ceva….adica membrii si votantii usr…
-
Esti aurit sau doar frustrat pe viata aia tembela care o duci? Nu contest partea cu “mascarada”, e clar ca e o pierdere de vreme: vaccin (sunt deja vaccinat), pasapoarte verzi, lockdown-uri, masuri de cacao, masca. Daca analizezi israelul care au toata polulatia vaccinata aproape ai sa vezi ca valul vine/valul trece exact ca peste toti ceilalti. E inutil ce facem noi impotriva virusului. Dar noa… unii trebuie sa se imbogateasca, de aia tot tat-tam-ul asta. Era sa uit: Anonim, esti doar un imbecil.
Dsp carantineaza/izoleaza dar oare pacientii pozitivi nu ar trebui vazuti de un medic? Asa, pentru o evaluare. Un pacient carantinat in ce conditii are acces la asistenta medicala daca dsp il obliga sa stea in casa?? Si atunci ne miram (in frunte cu elitele dsp) ca pacientii ajung la spital in stare grava.