E vremea să ne imunizăm împotriva gripei. Specialiștii recomandă efectuarea vaccinului antigripal în lunile octombrie și noiembrie pentru a întări sistemul imunitar și pentru a-l pregăti să lupte cu un eventual virus. Campania de vaccinare din România a început la 1 octombrie, însă de anul acesta ea se desfăşoară după reguli noi.
„Vaccinul antigripal va fi ridicat direct din farmacii, pe baza rețetei emise de medicii de familie sau medicii specialiști. Administrarea vaccinului se va face la cabinetele medicilor de familie sau chiar direct în farmaciile acreditate. Este important de știut că trebuie respectat lanțul de frig în manipularea vaccinului, de aceea, persoanele care nu se vaccinează în scurt timp după ce au ridicat vaccinul de la farmacie, îl vor transporta acasă într-o geantă izotermă și îl vor depozita în frigider” – transmite Casa de Asigurări de Sănătate Arad.
Vaccinul antigripal nu (mai) este gratuit pentru toată lumea. Se acordă compensare 100% doar pentru bolnavii cronici, gravide, copii, pentru persoanele peste 65 ani și pentru personalul medico-sanitar și auxiliar. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani, fără boli cronice, beneficiază de compensare 50%.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Arad, până în prezent, în judeţul nostru au fost imunizate antigripal 1.691 de persoane. Conform specialiştilor, vaccinul antigripal este o metodă eficientă de prevenție împotriva gripei, întrucât reduce mult riscul de îmbolnăvire cu gripă, iar în caz de boală, diminuează severitatea și durata bolii, astfel încât se reduce cantitatea de medicamente necesare pentru vindecare.
Trimite articolul
XCine stie si cate cipuri or bagat!? ….. scuze! Prosti conducarorii lumii! Or bagat cipuri numa in vaccinu de covid! In celelalte nu!
-
De ce nu mergi sa afli? Daca tot ai bagat in tine 4 doze de zer magic,de ala sigur si eficient…ce mai conteaza un vaxxin in plus? Nu de alta dar poate te rezolvi si tu de o subita…de la incalzire globala…desigur
Până acum făceam un drum la medicul de familie. Acum fac trei drumuri, la medic, la farmacie din nou la medic. Prefer să nu-mi mai fac vaccinul.