De la societăţi partenere
„Agentul economic cu sediul social în judeţul Arad a făcut obiectul unei inspecţii fiscale parţiale pentru verificarea modului de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată. În urma acţiunii Fiscului s-a constatat că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, iar reprezentanţii legali ai societăţii nu au pus la dispoziţie documentele necesare efectuării inspecţiei fiscale. Drept urmare, verificarea s-a efectuat pe baza datelor din declaraţiile depuse de societate la organul fiscal, a informaţiilor şi documentelor puse la dispoziţie de alte instituţii de control, a documentelor solicitate clienţilor societăţii, care au declarat achiziţii de la societatea verificată”, a explicat Marius Drăgănescu, directorul general al DGFP Arad.
Bază impozabilă recalculată
În ceea ce priveşte impozitele, societatea în cauză nu a înregistrat şi nu a declarat veniturile obţinute care au fost înscrise în facturi şi declarate doar de către clienţii agentului economic. „Organele de inspecţie fiscală au recalculat baza impozabilă aferentă TVA. Mai mult din informaţiile obţinute din sistemul VIES, rezultă că societatea a efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri, fără a le declara în deconturile de taxă pe valoarea adăugată, nici prin declaraţiile recapitulative cod 390”, a mai spus Drăgănescu.
Sesizare penală
Dat fiind faptul că societatea a refuzat să pună la dispoziţia organelor de inspecţie fiscală documentele de evidenţă contabilă şi nu a înregistratîn contabilitate operaţiuniile economice efectuate, organele de inspecţie fiscală au întocmit sesizare penală. Pentru sumele stabilite suplimentar s-a întocmit Decizia de impunere, urmând ca organele competente din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Arad să procedeze conform prevederilor legale.
Verificări şi sume suplimentare
Agentul economimc arădean a fost verificat de Fisc pentru activitatea din perioada 10 martie 2009 – 31 decembrie 2011. În urma inspecţiei fiscale s-au stabilit următoarele obligaţii fiscale suplimentare cu o valoare totală de 4,2 milioane lei după cum urmează: impozit pe profit – 1.114.518 lei, taxă pe valoarea adăugată – 1.993.231 lei, accesorii – 1.098.154 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!