6.413 elevi arădeni nu au dispozitive cu care să se conecteze la cursurile online, aceștia reprezentând 10,07% din totalul elevilor din județ. 1.157 dintre ei sunt în ciclul preșcolar, 2.987 în ciclul primar, 1.582 în ciclul gimnazial, 539 în ciclul liceal și 148 în ciclul postliceal. Din totalul de 63.360 de elevi, 4.984 nu au acces la internet, reprezentând 7,83% din total. Dintre aceștia, 924 sunt în ciclul preșcolar, 2.438 în ciclul primar, 1.319 în ciclul gimnazial, 293 în ciclul liceal, iar 10 sunt din ciclul postliceal. Conform reprezentanților școlilor, primăriile sau instituțiile de învățământ din județ au demarat procedurile de achiziție pentru un număr total de 23.999 de dispozitive.
De ceva vreme, toate școlile din țară desfășoară doar cursuri online, cu ajutorul diferitelor platforme. Cele mai multe școli din județul Arad folosesc pentru a comunica cu elevii aplicații de socializare precum Whatsapp, Facebook sau Facebook Messenger, în timp ce altele folosesc platforme precum Google Classroom, Microsoft Teans, Edu24, Teamlink, Zoom, Școala365 sau Adservio.
În cazul elevilor care nu au dispozitive electronice, școlile au venit fiecare cu câte o variantă în care să le ofere acestora fișe de lucru. Cele mai multe școli au ales să transmită fișe de lucru prin intermediul cadrelor didactice care le duc la domiciliul elevilor. Alții trimit fișele pe telefoanele părinților, în timp ce alte școli au venit cu soluția de a le lăsa elevilor fișe de lucru la magazinele din cartierul sau din localitatea respectivă. La Târnova, de pildă, elevii școlii gimnaziale care nu au internet primesc fișe de lucru și schițe de lecții săptămânal, prin intermediul polițistului local sau al îngrijitorului școlii.
Numărul elevilor fără dispozitiv este mai mare cu 840 față de cât era în luna mai, atunci când Inspectoratul Școlar Județean Arad a făcut o statistică a situației și când se înregistrau 5.573 de elevi fără dispozitive (față de 6.413 acum). Numărul elevilor fără internet a scăzut, în schimb, cu 382, față de luna mai. Atunci se înregistrau 5.366 de elevi fără conexiune la internet, în timp ce acum sunt 4.984.
Elevii din toată țara vor continua cursurile online cel puțin până pe data de 6 decembrie.
Trimite articolul
XPeste 70% internetul inst statului nu functioneaza corect si boii impun elevilor cursuri on line In alte tari, elevii pana la 11 ani nu poarta masca, se considera sist lor imunitar in dezvoltare, nu se pot imbolnavi Internetul este scump, Statul se autoscuteste de plata combustibulului pt incalzirea scolii, electricitate , benzina, anvelope si salariul soferului microbuzului iar alocatiile 150-300 de lei Tara lui Klawn
Stati linistiti, ca o sa primeasca tabletele cand vor fi depasite moral si cand se termina pandemia!
Si cu asta suntem unici in Europa unde chiar si tarile care au luat masuri dure/carantina au lasat scolile sa functioneze
-
Intamplator am vorbit cu cineva din UK saptama trecuta si copii lor fac scoala online de acasa. Nu mai manca cacat
Asta zice nimicul de Gondor…mint de rup…. sunt sigur mai multi… dar …..politica ….! Mars ma mizerie ….!!!