ARAD. Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri a fost relansat pentru acest an. Astfel, tinerii care doresc să înceapă o carieră de întreprinzător pot beneficia de o finanţare de până la 10 mii de euro din partea statului. Practic, este vorba despre o alocare financiară nerambursabilă în proporţie de maxim 50% pentru demararea afacerii, alocare ce nu poate depăşi pragul maxim amintit anterior.
„Pe lângă această finanţare, tinerii sunt scutiţi şi de la plata taxelor de registru pentru formalităţile de înfiinţare a SRL D – societatea cu răspundere limitată debutant, dar şi de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajator pentru cel mult 4 salariaţi”, ne-a explicat Mihaela Breaz, director executiv al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – Filiala Arad.
În ceea ce priveşte partea de 50% care trebuie să fie acoperită de către tânărul om de afaceri, Fondul Naţional de Garantare poate acorda garanţii pentru eventualele credite ce se doresc a fi accesate.
„Facilităţile nu se obţin automat, ci doar după înscrierea în acest program şi completarea online a unui plan de afaceri fezabil. Exista bineînţeles şi un revers al monedei – pregătirea documentaţiei, conceperea planului de afaceri, timpul de aşteptare până la primirea scrisorii de informare cu privire la acceptul/respingerea aplicaţiei. Cert este, însă, că cei care îşi doresc cu adevărat să demareze o afacere beneficiază de acest spijin din partea statului”, a mai spus Breaz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!