Zece cazuri noi de infecție cu SARS-CoV2 au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în județul Arad. Cu cele zece cazuri, județul ajunge la un nou total de 930 de persoane infectate, de la începutul pandemiei până astăzi. Separat de cei zece noi pacienți, alții opt care fuseseră deja confirmați ca fiind infectați au fost reconfirmați, de duminică până luni, în urma retestărilor. Așadar, din cele câteva sute de teste procesate la nivel de județ în ultimele 24 de ore, 18 au fost pozitive, zece fiind probe de la pacienți noi, iar opt de la pacienți deja internați.
Luni, la miezul zilei, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad erau internați 140 de pacienți cu Covid-19. 11 dintre aceștia, adică aproape 8% din total, se aflau pe paturile de Anestezie-Terapie Intensivă, aceștia dezvoltând forme mai agresive ale bolii.
Trimite articolul
X… plus primul deces din “noul” val !
Ar fi foarte relevant sa vedem cate teste s-au facut pe “suspecti” noi(conform legii) si cati din cei 10 cazuri NOI sunt asimptomatici. Chestia cu raportarile cazurilor NOI dupa parerea mea e pur politica si spun asta ca stiu dintr-o sursa in care am incredere ca Ungaria raporteaza cazuri NOI doar cele cu simptome si nu considera a fi “cazuri noi” asimptomaticii ceea ce consider ca e corect avand in vedere multitudinea de posibilitati in jurul unui asimptomatic inclusiv test fals pozitiv deci om complet sanatos. Alegerea politica a lor a fost castigatoare pt ca sunt in zona verde iar la noi (mai nou) se raporeaza ca fiind “cazuri noi” testele care au iesit pozitive prima data pe unii suspecti ceea ce ne-a dus in zona rosie pe cand media de cam 10 cazuri noi la ATI(singurul element 100% relevant) din ultimele zile nu ar justifica asta la populatia Romaniei chiar daca pe plan intern e un motiv de ingrijorare. Cine este interesat sa aleaga tari relevante din lista asta https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries si sa compare Romania cu ce crede relevant la graficul “Daily new cases” . Eu am comparat in mod poate subiectiv dar asemanare mare gasesc intre Romania cu Ucraina si Serbia deci iun model cam sovietic pe cand Ungaria se aseamana mult cu modelele eficiente unde tarile sunt pe “verde”. Oare o fi virusul diferit intre vecinii din nord si sud si cei din vest sau difera modul de abordare ?