11 centre de examen din Arad, Chișineu-Criș, Cermei, Ineu, Miniș și Hălmagiu au mai puțin de zece absolvenți care vor avea diplomă de bacalaureat în urma sesiunii iunie-iulie 2020. Liceul Special este singurul în care nu s-a înregistrat nicio medie de trecere, din cei 9 elevi înscriși șapte absentând. Doar două medii de trecere – dintre care cea mai mare de 7.60 – au fost înregistrate la Liceul „Moga Voievod” din Hălmagiu. Din cei 20 de candidați în scriși, 18 au fost prezenți, însă doar doi au avut medii mai mari de 6.
Mai mulți absenți au fost înregistrați la Liceul „Vasile Juncu” din Miniș. Acolo, din 33 de înscriși, doar șase s-au prezentat în sălile de examen la toate probele scrise ale examenului de Bacalaureat Național. Dintre aceștia, trei au reușit să ia examenul, cea mai mare medie fiind 6.23. Tot trei absolvenți au reușit să treacă cu brio de examen și la Liceul UCECOM – „Spiru Haret”, unde din cei cinci înscriși s-au prezentat la examen doar patru, cea mai mare medie înregistrată fiind 6.50. Un alt liceu cu puțini absolvenți care au avut media de trecere la Bacalaureat este Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad. Aici, din 51 de candidați înscriși, 14 au absentat, iar din cei 37 prezenți, doar patru au reușit să aibă media mai mare de 6, cea mai mare fiind 7.65.
Situația nu e cu mult mai roz nici la Liceul „Sava Brancovici” din Ineu, unde din 42 de candidați înscriși, patru au absentat și doar cinci au reușit să ia note îndeajuns de mari încât media acestora să treacă de 6. Cea mai mare medie înregistrată în rândul absolvenților acestei instituții este 8.85. Tot cinci absolvenți au trecut de examen și la Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” din municipiu. Dintre cei 41 de candidați înscriși, 32 s-au și prezentat la examen, cinci având medii mai mari de 6. Cea mai mare medie a unui absolvent de „Forestier” a fost, anul acesta, 7.93.
De menționat că în unele dintre cazurile acestor licee, nu toți candidații înscriși în examen provin din liceele cu pricina, unii fiind absolvenți ai altor licee din promoțiile anterioare, însă care au fost repartizați în aceste centre de examen.
ERATĂ. Dintr-o regretabilă eroare, în articolul inițial, publicat pe data de 1 iulie, apărea în lista liceelor care au mai puțin de zece absolvenți cu medie de trecere la Bacalaureat și Liceul Tehnologic Vinga. În fapt, în cazul acestei unități de învățământ, din cei 28 de candidați înscriși, 27 s-au prezentat la toate probele examenului de Bacalaureat Național, iar numărul celor care au promovat examenul, înainte de depunerea contestațiilor, este de 12.
Trimite articolul
Xla bac e ca la olimpiada….important e sa participi nu sa castigi.
SUPER, LE as comasa in unul singur iar restul le as as transforma in scoli de meserii. Ce cere piata muncii, aia sa pregatim. Capsunari, culegatori, paznici, soferi, macelari, muncitori agricoli, prelucratori prin aschiere.chelneri, maturatori calificati. Frecam menta 4 ani liceu si la bac frecam manganul. Astia s bani de la bugetul statului aruncati-si asa scoate scoala rebuturi profesionale, si umane cu pretentii de adulti.
-
corect si de accord
La Liceul Tehnologic Vinga puteți sa-i mai numărați
AFARA CU TRANTORIII DE PROFESORI , MAISTRII , INSTRUCTORI , SECRETARE , MAGAZIONERI , PORTARI SI TOT
FELUL DE PERSONAL AUXILIAR CARE FREACA MENTA DEGEABA PE BANII CONTRIBUABILILOR .
SALARII BUNE , VACANTE , VAUCERE ……….. PE CAND REZULTATELE SI INTERESUL SE VEDE
O CURATENIE GENERALA LA SCOLILE CARE NU AU REZULTATE .
RUSINE SA VA FIE …….. CORP DIDACTIT DE TRANTORI ……… VALABIL IN CELE MAI MULTE CAZURI
-
Pe bune? as vrea sa vad profesorii de la Moise, Ghiba, etc sa facă matematica cu un elev care vine în liceu cu 2 sau 3.Oare și el e tot trantor. Munca cu acești elevi de 2 și 3 este de 100 de ori mai grea decât cu cei care întra în liceu cu 9 și 10…E ușor sa arunci cu piatra, sistemul trebuie schimbat, nu trebuie lăsați elevii cu 2 și 3 în liceu și atuncierau OK afirmațiile dumneavoastra! Când s-a cerut media 5 pentru întrarea în liceu toate asociațiile de părinți au sărit în sus, iar în legătură cu comasarea NU SE VREA SA SE FACĂ UN consorțiu de meserii. Dar nu din vina profesorilor, maustrilir, etc cărora chiar nu are de ce sa la fie rușine. Nu știu dacă dumneavoastră puteți sa atingeți cu o Dacie performante de BMV. În rest numai bine!
Asa si … asta este o surpriza pentru cineva ???
asta e sistemul romanesc de invatamant, lipsa scolilor de meserii, lipsa scolilor postliceale… toata lumea la liceu
ANALFABETI FUNCTIONALI asta este descrierea viitorului acestor oameni….si le va fi foame….
Inchideti-le si/sau transformati-le in scoli profesionale