ARAD. Două dintre proiectele importante ale Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Arad se vor finaliza în acest an. E vorba de două centre multifuncţionale pentru persoane din zone urbane marginalizate construite prin două proiecte cu finanţare europeană, cu o valoare totală de peste 12 milioane de lei.
„S-au construit două centre de zi pentru copii, unul pe Tarafului şi unul pe Şezătorii, care urmează să fie date în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială. Au fost construite pe bani europeni, cu cofinanţarea Primăriei, şi apoi sustenabilitatea va fi din partea DAS. S-a urmărit ca în zonele mai problematice, cu comunităţi aflate în nevoie socială şi într-o sărăcie maximă, să putem să oferim servicii precum cele din Centrul Curcubeu de la Boul Roşu. În două luni estimăm să începem activitatea în primul dintre ele, cel de pe strada Tarafului. Vor fi servicii un pic mai dezvoltate decât la Curcubeu deoarece vom avea atât servicii pentru copii – pentru 50 de copilaşi –, cât şi programe pentru părinţii lor – pentru 150 de persoane. Vom încerca să îi scoatem din mediul în care sunt obişnuiţi de atâta timp şi să-i canalizăm în ceea ce ar trebui să facă pentru o viaţă normală” – a explicat directorul DAS Arad, Oana Pârvulescu, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc săptămâna aceasta.
Pentru un strop de mai bine
Centrul multifuncțional pentru persoane din zone urbane marginalizate – zona Șezătorii – Pădurii a presupus o investiţie de 6.889.850,73 de lei. Obiectivul principal care se dorește a fi atins prin acest centru este acela de a asigura pentru un număr de 1.309 persoane, locuitori ai zonei Şezătorii – Pădurii, un mediu propice pentru îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și cultural-recreative.
Centrul multifuncțional pentru persoane din zone urbane marginalizate – zona Tarafului a costat 5.217.693,84 de lei. Scopul principal al investiției consta în îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate din municipiul Arad, respectiv zona străzii Tarafului din cartierul Sânnicolau Mic.
Cele doua centre vor cuprinde o componentă de zi – respectiv centru de zi pentru copii – şi o componentă de consiliere accesibilă pentru întreaga zonă (consiliere socială, juridică, vocaţională).
Finanţare europeană
Investiţiile au fost posibile graţie Programului Operaţional Regional/ 192/ 4/ 3/ Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România/ 3/ Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România.
Trimite articolul
XCentru e mai nou pentru boschetari străzi unde pare-se ca si doarme?
Ii vedem sărind gardul Porții cine naiba se ocupa de boschetari sau de școala e vorba tit de romiii?
Sa vina seara sa vadă boschetari distrug centru.
Este unul care tot timpul este in zona si agasează copii si personalul didactic ne-am saturat de acest boschetar educat al străzi
Presupun ca si fundatia bna Humanitas este luată in colimator.
Angajati necăsătoriți de o viata.??????
Așa ziși eunuci! De India .
Totusi ar trebui luate măsuri pentru eliberarea din funcție.
E vorba de comportamente NON verbale.
Se afla in zabrani.