ARAD. În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor și ca urmare a patrulării în teren, lucrătorii Biroului de Protecția Mediului din cadrul Direcția Generală Poliția Locală au fost identificate mai multe zone din oraș unde deșeurile sunt aruncate în intravilan, direct pe domeniul public sau în extravilan, pe câmp.
Drept urmare, în ultima lună, pe lângă controalele efectuate în zonele respective, 15 persoane beneficiare de venit minim garantat și 6 persoane condamnate penal au prestat muncă în folosul comunității, contribuind la salubrizare perimetrelor semnalate.
Aceștia, sub supravegherea polițiștilor locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Supraveghere Comunitară, au acționat pe străzile Henri Coandă și Baba Novac, pe Malul Mureșului, Calea Aurel Vlaicu, Calea Bodrogului, în Parcul Europa, pe Câmpul Liniștii și în cartierul Subcetate. În cursul acestei acțiuni, au fost colectate manual 12 tone de deșeuri.
“Primăria Municipiului Arad atrage atenția persoanelor fizice și juridice asupra faptului că le revine obligația de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în scopul evitării măsurilor sancționatorii. De asemenea, luând în considerare discrepanța dintre suprafețele mari ce trebuie verificate și resursele umane limitate care pot fi alocate de DGPL pentru monitorizarea terenurilor unde se deversează deșeuri ilegal, DGPL roagă cetățenii Aradului să sesizeze aceste activități în timp ce ele sunt în desfășurare, pentru a identifica și sancționa pe loc făptuitorii”, se mai arată în comunicatul poliției locale.
Trimite articolul
XPolitia locala unde se încadrează ? La (foști) pușcăriași sau la asistați sociali?
Foarte bine că se scot putorile la muncă, nu numai să aștepte lunar “socialul” ! Dacă ar fi lunar astfel de acțiuni,să-și justifice banii primiți! Dacă găsești pe unul de ăsta și îl chemi la sapă sau spart și cărat de lemne nu îți vine cu toți banii de pe lume,plus cu mancare ,băutură și țigări!
Rahat pe bota…la cat se importa.
Era bine dacă se făcea selectiv.
Asa nene. Asa mai mere.
In Ungaria de ani de zile se ia soamj sau bani pe asistenta sociala daca se iese zilnic la munca in folosul comunitatii. Dupa trei absente nemotivate, adio bani.