Arad. Întrunit în ședință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a discutat, din nou, situația de risc epidemiologic existentă la ora actuală, la nivelul județului Arad, în vederea luării unei decizii privind suspendarea activității în interiorul restaurantelor și cafenelelor.
Dacă săptămâna trecută patru orașe și 17 comune depășeau pragul impus de lege privind rata infectării cu noul coronavirus, începând de astăzi, hotărârea se aplică în cazul a 15 unități administrativ teritoriale. Este vorba despre orașele Ineu și Sebiș (prelungire cu încă 7 zile) și a comunelor Archiș, Almaș, Bârsa, Buteni, Cărand, Conop, Dezna, Gurahonț, Pleșcuța, Seleuș, Șofronea, Tauț și Vârfurile.
Nou venite pe listă sunt Buteni și Conop, iar cele care își pot deschide restaurantele și cafenelele în interior, începând cu data de 9 septembrie, după o suspendare de 7 zile, sunt orașele Curtici și Sântana și comunele Bocsig, Brazii, Grăniceri, Șicula, Sintea Mare și Ususău.
Decizia CJSU a fost luată în conformitate cu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori și este valabilă până în data de 15.09, orele 24:00
La finalul acestei perioade, se va efectua o nouă evaluare de risc epidemiologic, în urma căreia suspendarea se poate ridica în anumite localități. Suspendarea poate fi, însă, și introdusă în noi localități, în funcție de evoluția situației.
Trimite articolul
XCât de nasol sa ai o astfel de afacere . Te aprivuzionezi cu marfa chiar si perisabila, functionezi 2- 3 zile si te trezesti ca te suspenda.
-
Asa e in alimentatie unde chiar daca nu e pandemie ori cand organele de control pot lua masuri de inchidere temporara sau pe termen nederminat Patronii trebuiau sa se astepte la asa ceva nu sa se repeada sa isi umple magaziile cu alimente. Acum o solutie pt ei ar fi sa serveasca mancarea la pachet sau in sistem catering prin comanda telefonica /care vor/. Daca nu, asta e !
Pentru o vrajeala de virus ce afecteaza 0,1% din populatia tarii…
-
Fals. Până în prezent, confirmați pozitiv sunt 0,5% din populație, dar afectați sunt mai mulți dacă ținem cont și de cei aflați în izolare și carantină,adică în jur de 0,7%.
-
Confirmati pozitiv erau daca li se faceau macar doua teste PCR consecutive din surse diferite coroborate cu teste serologice si astea bazate pe faptul ca au simptome. Cei carantinati sunt afectati doar de carantinare ca sunt complet asimptomatici si nimeni nu stie 100% daca au sau nu covid. Poate fi partial acceptata ideea ca cei care au ajuns in spital cu simptome au si avut covid(cu toate ca sunt destule cazuri relatete in presa cand nu era asa) dar mergand pe aceasta varianta procentul ar fi bazat pe cazuri active cam 0.2%. “Afectati” 100% pot sa-i consider doar pe cei din zona portocalie si rosie https://www.graphs.ro/covid_internati.php?range=365 restul care au avut doar un test pozitiv(unii fara sa se prezinte) si dau bine pentru unii doar in statistici sunt afectati doar de masuurile idioate luate de guvern… parerea mea
-
De acord cu corecția terminologica. Da, cei 98 de mii și un pic sunt identificați pozitiv, nu confirmați.
Referitor la cei în carantină și izolare, dacă spui că nimeni nu știe 100% dacă au sau nu Covid-19, nu poți susține că sunt complet asimptomatici. Unii poate au forme ușoare ce nu necesită spitalizare, iar alții pot fi pozitivi, dar asimptomatici datorită unei viremii scăzute.
Strict, dpdv medical, afectați cu certitudine sunt cazurile active, dar incertitudinea în cazul celorlalți nu exclude posibilitatea afectării. Absența dovezii nu înseamnă absența efectului.
-
-
-
Tu insusti, chris, esti o vrajeala ..o vrajeala ieftina ! vezi,sa nu te ajunga covid-ul ,ca sa-ti dovedeasca cum ca exista !Atunci nu vei mai manca kkt pe aici