„În momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populaţia generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de aşteptare”, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV.
Notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare se va realiza în funcţie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naţionale de vaccinare, şi de ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:
* persoanele din categoria 2a (populaţia de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
* persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esenţiale);
* persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populaţia generală).
„Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a”, se arată în comunicat.
Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale, cât şi pentru populaţia generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.
Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât şi prin apelarea numărului de call center, iar modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:
* Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.
* Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate şi nu este necesar să confirme programarea.
O persoană de pe lista de aşteptare are posibilitatea de a se înscrie pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XPoate, poate se ajunge la 100000 de vaccinari pe zi. Cu cat mai multi vaccinati cu atat rata de transmitere scade. Cu cat mai repede , cu atat mai bine. Din toata povestea asta nu ar trebui uitata testarea.
-
Cel puțin 100000 🤣🤣🤣
-
Eu zic sa faci tu cu familia cate un vaccin pe minut….poate asa vei fi imun pe vecie….
-
😂😂😂😂
Poti sa zici ce vrei , doar traim intr-o lume in care prostia e libera sa zburde, iar tu esti un exemplu foarte bun.
-
România trebuie să ajungă la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, faţă de ritmul actual de 30 – 40 de mii de vaccinaţi pe zi.
„Tot business-ul din România a pierdut în criza Coronavirus cam 200 de milioane de euro pe zi. Cifra de afaceri a companiilor din România era înainte de criză, deci în 2019, de un miliard de euro şi noi am estimat că business-ul a scăzut cam cu 20%”, a declarat Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.
Iată care ar fi soluţia statului pentru să resuscita economia.
„Dacă statul, Guvernul ar investi 2 milioane de euro pe zi în vaccinare, deci asta înseamnă undeva la 700 de milioane de euro pe an, România ar câştiga, în două zile şi-ar recupera toţi banii. Calculul pentru cele două milioane investite în vaccinare pe zi înseamnă pur şi simplu, luăm o sută de mii de persoane pe zi vaccinate ori zece euro vaccinul. Asta înseamnă un milion de euro. Iar restul până la două milioane înseamnă tot ce înseamnă plata pentru asistente, pentru cele care fac vaccinul şi tot ce înseamnă logistică”, a precizat acesta.
-
Ai ingurgitat pe nerasufate tot ce au zis “autoritatile” si acum regurgitezi… Bravos. Cat despre ce s-a spus despre “tot businessul din Romania” asta a scazut multumita masurilor “anti-covid” luate de autoritalile tale mult iubite nu din alta cauza.
-
Nu există capacitate suficientă pentru ce vrei tu: nici centre, nici personal, nici doze de vaccin.