Este vorba despre trei profesori de mecanică, trei profesori de matematică, trei profesori de fizică, doi învățători, un profesor de limba și literatura română/limba și literatura franceză, unul de TIC și unul de caiak. Nouă dintre aceștia vor avea, la începerea anului școlar viitor, vârsta de 65 de ani, alții patru vârsta de 66 de ani, în timp ce trei vor avea împlinită vârsta de 67 de ani. Cei mai mulți sunt din municipiul Arad, fiind și câte unul din Șepreuș, Curtici, Dezna, Lipova și Ineu.
Cererile acestora au fost aprobate în Comisia paritară a Inspectoratului Școlar Județean Arad, pe 5 februarie. Înainte de a ajunge cu cererea la comisia paritară, cadrele didactice au avut nevoie de validarea Consiliului de Administrație al unității de învățământ în care activează: din cei 15, 14 au primit acordul consiliului, unul singur primind refuz – un profesor de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din municipiu. Cu toate astea, toți 15 au primit acordul de a continua să predea, din partea comisiei de la nivelul IȘJ Arad.
Cele mai multe ore le va avea un profesor în vârstă de 66 de ani, de la Ineu: 24, iar cele mai puține le vor avea alte zece cadre didactice pensionare – câte 18 fiecare.
Trimite articolul
XAtatia absolventi tineri,pregatiti,cu chef de munca si implicare…….etc
Si noi tinem niste mumii,ii cauta moartea si ei sunt la catedra. RUSINE celor care conduc invatamantul romanesc.
-
Si pe vremea comunistilor era asa .Eu ca profesor nu am avut atunci servici in oras ,erau mai mult persoane in varsta la catedra in Arad ,am intrat doar dupa Revolutie cand am putut da concurs pe post .Acum ,cand am implinit exact varsta de pensionare ,am iesit la pensie .Le convine sa primeasca si salar si pensie ,dar dace nu ar mai fi existat cumulul,ar mai fi dorit sa stea la catedra ,sa ocupe posturile celor tineri??
Penibil!
Țineți-i la școală să moară în timpul orei.La vârsta lor credeți că mai au capacitatea necesară să învețe copii care și înaintea părinților o iau uneori.Nu mai zic de răbdare…Și atunci ne mirăm că sunt părinți care în clasa a doua își dau copii la meditații.