Arad. Organizația Națională „Cercetașii României”, prin Centrul Local „Phoenix” Arad, a bifat o nouă ediție a Campului (Tabără) „Spirit Scout”, ajuns la ediția cu numărul 17. Campul a avut loc în perioada 9–12 mai, la sediul Parcului Natural „Lunca Mureșului” Arad, din Pădurea Ceala. Administrația Parcului susține această mișcare și este alături de cercetași de fiecare dată când este nevoie. Vorbim despre un camp în care tinerii cercetași din toate colțurile țării își depun promisiunea și, astfel, devin cercetași cu drepturi depline ai organizației. Cercetașii României sunt afiliați Organizației Mondiale a Mișcării Scout, ce numără peste 50 de milioane de suflete de pe tot globul.
Au fost alături de cercetași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, care a pus la dispoziție două corturi mari pentru ca cercetașii să își poată desfășura activitățile și pe ploaie.
11 centre locale din țară, la Arad
Au participat cercetași din centre locale precum: Timișoara, Mioveni, Drobeta Turnu-Severin, CUB – Centrul Universitar București și „Baden Powell” București, Bacău, Constanța, Drăgășani – Vâlcea și Hunedoara.
Tema campului (povestea) aleasă pentru acest an a fost „Șamanismul în cultura Polineziană”. Cei 150 de cercetași au participat la ateliere de gătit cu specific polinezian, au parcurs un traseu utilitar aplicat, au tras cu arcul și au căutat „comori”. De asemenea, s-au dat pe tiroliană, au dansat pe timp de noapte, s-au cățărat pe lăzi și au pictat. Campul „Spirit Scout”, ediția a XVII-a, a avut ca țintă dezvoltarea personală a fiecărui participant.
70 de cercetași cu drepturi depline
Pe lângă atelierele desfășurate în natură, nu mai puțin de 70 de tineri au devenit cercetași cu drepturi depline după ce au „dat” promisiunea de cercetaș. Promisiunea 2019 a însemnat un hike (drumeție) de aproximativ 11 ore, de o parte și de cealaltă a râului Mureș, care a vizat Mănăstirea Hodoș Bodrog (unde s-au întâlnit cu un călugăr simpatic), apoi s-a traversat cu bacul spre Bodrogul Vechi, după care au venit înapoi spre locul de plecare prin Pădurea Ceala. La finalul hike-ului (drumeției), într-un cadru ceremonial, cu multe gulguțe (suporturi de hârtie cu o lumânare), spectacol cu foc și multe emoții, în prezența celorlalți cercetași, a fost depusă promisiunea de cercetaș.
Cercetașii arădeni sunt deja cu gândul la următoarea ediție, când alți tineri din țară vor alege orașul Arad pentru a deveni cercetași cu acte în regulă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!