În urma validării rezultatelor concursului, de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Arad, personalului didactic încadrat în învățământul preuniversitar i s-au acordat 152 de gradații de merit.
Printre cei 152 de beneficiari ai gradației de merit vor fi și 3 inspectori școlari – Borza Vasile (inspector școlar pentru învățământul profesional, tehnic), Lalyer Raluca (inspector școlar pentru învățământul primar și evaluarea națională la clasele a II-a și a IV-a) și Sirca Florin (inspector școlar pentru management instituțional și religie).
Totodată, 7 directori de școală vor primi gradații de merit. Este vorba despre directorii de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” Chișineu-Criș, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Arad, Liceul Teologic Penticostal Arad, Școala Gimnazială Sintea Mare, Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț. La aceștia se adaugă doi directori adjuncți – de Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.
Alte 13 gradații de merit vor fi acordate personalului didactic auxiliar: 5 secretari, 3 administratori financiari, 2 informaticieni și câte 1 administrator patrimoniu, bibliotecar, instructor de educație extrașcolară. Restul gradațiilor de merit merg către profesori.
Gradația de merit se acordă prin concurs, pe o durată de 5 ani, și reprezintă 25% din salariul de bază. În cursa pentru gradații intră personalul didactic și didactic auxiliar cu o vechime de cel puțin 5 ani. Cea mai mare vechime de pe lista celor care vor beneficia, începând cu 1 septembrie, de gradație de merit, o are o educatoare încadrată la Școala Gimnazială Sântana. Aceasta are, conform adresei nr.30686/10.08.2021 a Ministerului Educației, o vechime de 42 de ani. La polul opus se află un profesor în învățământul primar, de la Școala Gimnazială „Mihai Veliciu” Șepreuș, cu o vechime de 5 ani în învățământ.
Trimite articolul
XSe cheama bani aruncati pe apa simbetei,cum sa dai sume de bani unor angajati a caror munca este aproape nula,vezi rezultatele de la diferitele examene ale elevilor,nu de ieri de azi ci de zeci de ani.
Absente peste absente,disciplina zero,cam pe aici stam.
Cine nu crede sa viziteze de exemplu un liceu asa zis tehnologic si se va convinge,sa mearga de exemplu la ora de matematica,sau chimie acolo profesorul daca chiar va face vreo incercare de predare va vorbi pe limba chineza iar elevii se vor uita la tabla asa cum se uita acel patruped din zicala romaneasca veche.
Bineinteles vizita ar trebui sa fie inopinata fara nici un fel de scenarii.
Sau sa mearga cineva prin salile de clasa dupa ora 12 si sa faca prezenta elevilor,va avea surprize mari.
Scolile cu rezultatele cele mai proaste de ani de zile trebuie desfiintate,consuma banii statului absolut degeaba.
Subiectele date la examene au gradul de dificultate minimal altfel rezultatele ar fi si mai jalnice.
Loaze,ciocoflenderi,analfabeti functionali acesta este rezultatul final si noi dam tot felul de beneficii si cerem in permanenta mariri de salariu.
Si intradevar munca grea este in invatamint 18 ore pe saptamina.
Am uitat , in restul timpului cadrele didactice pregatesc lectiile.
Intradevar esfe foarte greu,greu de tot,ar trebui ca si la altii la care de asemenea munca ii streseaza mult sa se iasa pe la vreo 45 de ani la pensie si sa se dea si pensii speciale.
Ca este foarte greu si foarte stresant.
-
1.Profesorii lucreaza cu materialul clientului. Daca nu vine la scoala, clientul nu poate fi invatat.
2. Cine isi imagineaza ca scoala face educatie se insala. Daca parintii nu-si educa copii, profesorii nu au nici o sansa.
3. Cand un profesor este platit prost si mintit continuu, apetitul pentru astfel de ,,loaze” nu este prea mare.
4. Daca un guvern nu isi pune ca prioritate invatamantul si munca, generatia care vine nu are nici o sansa.
Analfabetii funtionali sunt la toate nivelele, in special la cel administrativ si politic. Ei nu inteleg ca slugarnicia lor distruge viata copiilor lor si a nepotilor pe care spera sa-i aibe. Si astia sunt preferati de smecherii politici.