ARAD. O nouă zonă rezidenţială ar urma să prindă contur în municipiu, pe strada Constantin Brâncoveanu. Investiţia se va întinde pe o suprafaţă de teren de 7.418 de metri pătraţi, proprietate a trei persoane fizice: Bodre Ovidiu Beniamin, Bodre Valeria şi Brădean Liana-Cristina.
„Zona studiată este situată în intravilanul municipiului Arad, în partea de nord-vest a oraşului, în cartierul Șega, într-o zonă nouă de locuit, o zonă care a rezultat ca extindere pe terenuri arabile în intravilan. (…) Pe amplasament nu au fost identificate elemente valoaroase ale cadrului natural. Terenurile sunt în totalitate neamenajate, fără plantații. (…) Folosința actuală este teren arabil și teren curți construcții în intravilan. (…) În interiorul terenului aferent investiției sunt propuse căi de circulație rutieră și pietonală, și se propun platforme și locuri de parcare exclusiv pe parcelele proprietate privată, fiind interzisă amenajarea de locuri de parcare pe domeniul public” – se arată în documentaţia de urbanism aferentă investiţiei.
20 de parcele, în total
Potrivit aceleiaşi surse, incinta supusă reglementărilor urbanistice se va parcela în 20 de parcele, cu destinație după cum urmează: •17 parcele cu destinație rezidențială, în suprafață totală de 6.789 mp, reprezentând 91,52% din suprafața totală a terenului; •1 parcelă cu destinație spații verzi, în suprafață de 112 mp, reprezentând 1,51% din suprafața totală a terenului; •2 parcele cu destinație circulații/drumuri (circulații auto+pietonale), în suprafață totală de 517 mp, reprezentând 6,97% din suprafața totală a terenului.
„Se acceptă unificarea parcelelor, fără limitare maximală a suprafeței rezultate, cu respectarea condiției ca adâncimea parcelei să fie mai mare decât lățimea. Se acceptă dezmembrarea parcelelor aferente caselor de tip duplex ulterior obținerii autorizațiilor de construire, conform celor 2 apartamente rezultate” – indică arhitecţii. Regimul maxim de înălțime este S(D)+P+2E+M.
Accesul
În prezent, accesul la suprafaţa de teren vizată se face prin drumul aflat în continuarea străzii Constantin Brâncoveanu (cu parcurs de est spre vest, și cotitură spre sud). „Profilul străzii Brâncoveanu are o geometrie variabilă, începând de la un profil de 15 metri, și trecând ulterior la un profil de 10 metri. Se propune păstrarea, preluarea și continuarea profilului acestui drum, în forma și conținutul aprobate conform PUZ aprobat prin HCLM Arad nr. 194/2017, ca linie directoare de dezvoltare a zonei” – se arată în documentaţie.
5 ani
Termenul estimativ de finalizare a proiectului rezidenţial este de 60 de luni de la data obținerii HCLM Arad.
La transparenţă
Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism (RLU): Zonă rezidențială Strada Constantin Brâncoveanu F.N. – Arad se află la transparenţă. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii până la data de 18 septembrie 2020, la registratura Primăriei Municipiului Arad. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe pagina www.primariaarad.ro sau la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.
Trimite articolul
XAtenție, celălalt dezvoltator care urmează să construiască blocuri in zona Calea Aurel Vlaicu și Calea 6 Vânători, este firma BLOC 09 ARED Kft, în traducere, dacă aveți vreo nemulțumire legată de viciile de construcție, mergeți și vă judecați în Ungaria, dacă vă ține cureaua, ați priceput, măi, fraierilor? Asociații sunt tot din Arad, dar fug de răspundere stabilindu-și sediul în afara țării. Asta este o altă găselniță a celor de la ARED. Atenție la calitatea instalațiilor și a construcției! Sper să țineți minte aceste observații și recomandări.
-
Nu astea-s baiurile, prețul de 65000 de E-uri la 2 camere pana în 70 mp, cheale! Asta-i jmenu bun.
Pina de Revelion sint vindute toate, 🎯 drept la tinta administratia Falca a fortat peste 19famili sa vinda locuintele cu mult sub pretul pietei si sa se mute te miri pe unde westfild, via carmina sau Europa alti au ales Zadareni, Calugareni sau Zimand. Abia si-au vindut locuintele din centrul vechi si Rasfartai unde sau vazut abandonati de autoritati. Te intrebi acum cine sint scursurile societati 🤔 romani competenti sau tigani analfabeti? Zeci de hectare abandonate intentionat de catre angajati statului dea lungul Muresului de la strada Ialomitei pina pe Marului.
Ma intreb si eu, cine este acest Bodre Ovidiu si oare de unde au bani de asa terenuri?? Alo ANAF, se aude?? Aaaaa traim in Romania!! Am inteles…!!!
-
Loja pocaitilor.
1.5 % spații verzi e putin.Ar trebui un procent mai mare obligatoriu prin lege poate 50%ar fi bine.
-
la chekeci?nu pot sa cred.-