La eveniment au participat conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative şi director al Centrului de Studii Iudaice, conf. univ. dr. Cristian Haiduc, prorector al UVVG, Ionel Schlesinger, preşedintele Comunităţii Evreilor din Arad, pastorul Mihai Maur, preşedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, Conferinţa Banat, cadre didactice, elevi, studenţi, masteranzi.
Conf. univ. dr. Marius Grec, a înmânat diploma de „Prieten al Centrului de Studii Iudaice”, d-lui Ionel Schlesinger, preşedintele Comunităţii Evreilor din Arad şi preşedintelui UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, (n.n. reprezentat de prorectorul Cristian Haiduc), care au contribuit la înfiinţarea Centrului de Studii Iudaice.
Ionel Schlesinger, preşedintele Comunităţii Evreilor din Arad, a subliniat: „Orice gest din partea unui centru de cultură mă onorează. Vă mulţumesc foarte mult!”. Referitor la expoziţia fotografică, Ionel Schlesinger a precizat că este „opera unui artist fotograf din Israel, care contrar multor păreri ce susţineau că imaginile Europei şi din viaţa străzii nu au trecere în ziua de azi, a realizat aceste lucrări foarte interesante. Acestea surprind cadre foarte diverse, din viaţa cotidiană a ultimilor ani, începând cu anii ’96”.
Pastorul Mihai Maur, preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, Conferinţa Banat, a declarat: „Evenimentul a fost o ocazie foarte bună atât pentru elevi, cât şi pentru oficialii prezenţi pentru a ne reaminti de nevoia unei educaţii speciale. Sunt total de acord cu afirmaţia d-lui conf. univ. dr. Marius Grec care a spus că e nevoie de o şcoală care să pună accentul nu doar pe transmiterea şi acumularea unor cunoştinţe, ci şi pe formarea unui caracter frumos pentru viaţă. A fost un eveniment constructiv şi mi-a făcut plăcere să particip”.
Conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, din cadrul UVVG a declarat că: „În primul rând am avut bucuria de a prezenta o expoziţie de artă fotografică – „Ţara mea” cu 30 de fotografii inedite, pusă la dispoziţia noastră de către Ambasada Statului Israel, care poartă semnătura artistului Alex Levac, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi din Israel. Partea a doua a manifestării s-a referit la prima şcoală neologă arădeană, care s-a înfiinţat, la Arad, în urmă cu 180 de ani. În acest an, Aradul a sărbătorit 200 de ani de la înfiinţarea Preparandiei şi 150 de ani de la naşterea lui Vasile Goldiş, iar în cadrul Centrului de Studii Iudaice, ne-am adus aminte de împlinirea a 180 de ani de la înfiinţarea primei şcoli neologe”.
Expoziţie
Cu această ocazie a fost vernisată o expoziţie de fotografie a artistului fotograf evreu Alex Levac, pusă la dispoziţia Centrului de Studii Iudaice de Ambasada Statului Israel în România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!