Au fost introduse în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România date despre 37.000 de elevi din cei 58.935 care sunt în momentul de față în tot județul. Dintre cei 37 de mii, 34.244 au acces la internet, iar alții 2.756 nu. În cazul a 36.480 dintre cei 37 de mii s-au introdus în SIIIR și date despre accesul la dispozitive, situația arătând astfel: 2.192 au acces la desktop (calculator), 6.748 au acces la laptop, 1.471 au acces la tabletă, iar 23.195 au acces la smartphone. Alții 2.874 nu au acces la niciun fel de dispozitiv prin care să se poată conecta la internet.
În ceea ce-i privește pe cei 5.290 de profesori din județ, SIIIR a colectat date de la unitățile de învățământ despre 2.690 dintre aceștia, adică aproximativ jumătate. Dintre cei 2.690, 2.668 au declarat că au acces la internet, iar 22 au spus că nu au. Dintre aceștia, 235 au declarat că au acces la un dispozitiv de tip desktop (calculator), 1.704 au spus că dispun de laptop, 11 au acces la tabletă, iar 753 au acces la dispozitive de tip smartphone. Alții 20 au declarat că nu au niciun fel de dispozitiv prin care s-ar putea conecta la internet.
Datele despre elevi au fost colectate până pe 1 mai, iar cele legate de profesori, până pe 30 aprilie. Unitățile de învățământ vor continua să colecteze date despre accesul la internet și la dispozitive al elevilor și profesorilor până luni, 4 mai, atunci când „recensământul” trebuie să fie finalizat. Numărătoarea a venit ca urmare a unui ordin al Ministerului Educației și Cercetării, în contextul mutării cursurilor în online, măsură cauzată de epidemia de coronavirus.
Trimite articolul
XNa bun, 2750 de viitori capsunari!
Ce parinte iresponsabil sa fi, sa nu fi in stare de un abonament de 50 de ron/luna si de un aparat cu 500 de pe olx.
Nu exista nici o scuza!
-
Boss, esti lovit la cap? Sunt parinti care nu au ce sa puna pe masa la copii si tu vorbesti aici de sute de ron? Vezi,asta inseamna sa traiesti intr-o bula, total deconectat de realitate.
Se termina anul scolar,vine vacanta mare pana când aflam câți elevi n au internet
Dispozitivele sunt proprietate personală. Nimeni nu poate obliga pe nimeni să-și folosească obiectele personale în interes public. Privații își deduc orice cheltuială. Deci, despre ce vorbim?
2750 de elevi care sigur știu sa prețuiască vremea de afara , care nu stau pe telefon , nu se uita la retardatii care se filmează in timp ce se joaca jocuri tâmpite pr calculator , și poate ca trăiesc , mai fac una alta lângă locuința și învață de mici ce înseamnă sa ai ceva, sa tragi pentru ceva și ca viața este reala și nu virtuală . Și sunt interesați de viața lor și trag probabil pentru un viitor mai bun . In ziua de azi telefonul și calculatorul a ajuns defapt sa ii tragă in jos pe copii , nu sa ii urce in sus . Exista cazuri unde se ridica in sus , acolo unde părinții le impun program strict cu acele tehnologii făcute sa strice și ultima bucurie a vieții simple de om . Nu vreau sa fiu înțeles greșit , dar am ajuns sa stam pe telefon in loc sa vorbim, am ajuns sa ne uitam la alții ce viața au in loc sa ne vedem de viața noastră , am ajuns sa uitam de realitate si sa trecem
Prin virtual . Trist pentru cei care viața a ajuns a fi luată de virtual .