ARAD. Municipalitatea este dispusă să ofere peste 20.000 de euro pentru achiziţia serviciilor de management de proiect „Revitalizarea Zonei Strada Mărului și Amenajarea ca Zonă de agrement”. Procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică a fost lansată la 1 octombrie, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 4 octombrie. Reprezentanţii Primăriei au transmis că, în prezent, se evaluează cele două oferte care au fost depuse în cadrul procedurii.
Transformarea
Proiectul privind revitalizarea străzii Mărului şi amenajarea unei zone de agrement în acest spaţiu presupune: realizarea a două terenuri de fotbal cu pardoseală de gazon natural, realizarea unui teren multifuncţional (1 teren de handbal/ 2 terenuri de tenis de câmp, finisat cu gazon natural), realizarea unui teren multifuncţional (1 teren de handbal/ 2 terenuri de baschet, finisat cu gazon natural), realizarea unui teren multifuncţional (1 teren de baschet/ 2 terenuri de volei, finisat cu gazon natural), realizarea unui teren de baschet finisat cu stirol, realizarea unui teren de tenis finisat cu tartan, realizarea a două zone de jocuri pentru copii, realizarea unei zone hobby, realizarea unei zone împădurite pentru camping-grătar, realizarea a două parcuri chinologice, realizarea de alei, piste de biciclete, luciu de apă, parcări, zonă administrativă, drum de acces auto, împrejmuiri, realizarea unui ponton pentru pescuit, asigurarea cu utilităţi (apă, energie electrică camere video, wi-fi).
Necesitatea managementului de proiect
„Din partea beneficiarului, implementarea proiectului este asigurată de Unitatea de Implementare a Proiectului, proprie, formată din membri cu pregătiride specialitate, care au fost numiţi prin dispoziţia primarului. Pentru a realiza cu succes activităţile angajate prin proiect, ţinând cont de volumul mare de muncă, s-a considerat oportună asigurarea serviciilor de management pentru implementarea proiectului” – se arată în caietul de sarcini.
Obligaţiile câştigătorului
Managementul proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului și Amenajarea ca Zonă de agrement” presupune desfăşurarea următoarelor activităţi: elaborarea planului de management al proiectului, stabilirea acţiunilor concrete necesare pentru fiecare activitate, stabilirea graficului de timp pentru executarea activităţilor în conformitate cu calendarul activităţilor aprobat de finanţator, împărţirea activităţilor pe etape bine definite, urmărirea executării activităţilor, eventuale corecţii de timp sau de buget, colaborarea cu inspectorul de şantier şi cu managerul financiar în recepţiile finale şi parţiale, sesizarea necesităţii şi verificarea elaborării de notificări, acte adiţionale sau alte documente necesare implementării în bune condiţii a proiectului, întocmirea cererilor de rambursare, elaborarea rapoartelor de progres către AM/OI, pregătirea şi încărcarea în MYSMIS a tuturor documentelor aferente implementării proiectului, asigurarea unei informări corecte a managerului de proiect privind implementarea proiectului, cu o periodicitate lunară pentru activităţile ordinare şi ori de câte ori consideră necesar pentru situaţii extraordinare, participarea la şedinţele UIP.
Pentru toate acest servicii, Primăria este dispusă să plătească 97.500 de lei fără TVA.
Trimite articolul
XSi ce faceti cu acele specimene sociale? Ii transferatipe Tarafului? Inca un cartier distrus? Da sunt deacord cu acest proiect , dar ar trebui sa va ganditi ce faceti cu locuitorii de acolo? Ii mutati in Bronx de Arad? Cetatenii acelui cartier care sunt localnici bastinasi cu taxe platite la zi ce ar trebui sa faca?
Constructiile de pe Tarafului erau in proiect pt.cei cu cladiri retrocedate si sociale. Cei care i-ati mutat acolo 80% sunt putori,infractori si ultima speta a Aradului.
Va bateti joc de cetatenii Aradului pt.tot felul de specimene sociale doar pt.a iesi voi bine politic!
Va întreaba cei de bastina din Arad, de care vreti sa fiti alesi de ce bagati banii orasului in bidonville-ul ala unde s-au oploșit ilegal o multime de traficanti, hoti, talhari, in loc sa bagati buldozerul si sa demolati hardughiile si sa expediati șătrarii la locul de origine ? toti aradenii dorim asta, pentru ca Aradul sa nu mai fie oras jegos, nesigur plin de țigani obraznici, hoti si agresivi ci devina un oras sigur si curat cum era odata ?
Si cu tigoinerii din zona cum ramane? Raman acolo sau ii trimiteti la sapun?
se vor muta oamenii nimanui un pic mai in jos catre zadareni nu se va rezolva nimic !
“Vine ploia cu lovele…”
Astia nu-s normali. Terenuri de fotbal ne trebuia? Bai fratele meu, traiti in ceva univers paralel sau doar va prefaceti ca nu vedeti care este problema?