În ultima săptămână a anului 2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au verificat mai mulți agenți economici cu puncte de lucru în cadrul asociațiilor de proprietari cu privire la cantitatea de deșeuri generată din activitatea desfășurată. Verificările au survenit în urma sesizărilor primite referitor la aglomerarea containerele platformelor arondate asociațiilor de proprietari, în special de către unii agenți economici cu profil de alimentație publică. Această situație ar conduce la achitarea unor taxe mult mai mari de către arădenii membri ai asociațiilor de proprietari, în condițiile în care firmele respective au stipulat în contractele încheiate cu operatorul RETIM un volum de deșeuri menajere mult mai mic decât cel generat în realitate.
20 de mii de lei, amendă
O primă sancțiune contravențională, în cuantum de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 211/2011, a fost aplicată unei societăți comerciale care a generat o cantitate mai mare de deșeuri menajere decât cea contractată, depozitând surplusul în containerele care deservesc asociațiile de proprietari limitrofe, fără a-și utiliza propriile pubele. Administratorul firmei în cauză avea obligația ca, pe parcursul derulării contractului de prestări servicii de salubrizare, să notifice prestatorul privind surplusul de deșeuri generate lunar, față de cantitatea contractată inițial.
„Polițiștii locali vor continua acțiunile de verificare a locațiilor indicate de operatorul economic și de cetățeni drept – puncte fierbinți, ale «migrației deșeurilor menajere» în municipiul Arad. Aceste verificări vor fi corelate cu planul de ridicare din teren al deșeurilor implementat de RETIM, cu volumul comunicat de beneficiari și cu harta locațiilor dedicate de operator exclusiv pentru relația contractuală cu persoane juridice”, au declarat reprezentanții DGPLA.
Trimite articolul
XPeste tot este asa. Nu doar in Arad. Si in judet este la fel.
intre timp agentii economici ar trebui sa stie ca firma de salubrizare le incarca facturile cu 22% la fiecare metru cub de deseu rezidual generat. intre timp colectare pe fractii operatorul nu efectueaza ceea ce ne pune in situatia de a nu putea avea o evidenta clara a gestiunii deseurilor , dumnealui (operatorul RETIM) nepatind nimic pentru acest fapt
Din câte îmi dau seama, nu durează mult și Politia Locala o sa înceapă sa intri din casa in casa ca să numere numărul de persoane real și sa îl compare cu numărul declarat în contractul de gunoi. Ca doar politia locala asta trebuie sa facă, sa cerceteze lucrurile suspecte indicate de retim.E de înțeles când tu ai luat un contract cu un cost și imediat după ce ai semnat ți se modifica tariful, după un timp nu mai ridici decât ce vrea mușchiu tău nu ce ești obligat. Bravo Politia Retim