„Este foarte clar că această problemă influenţează cetăţenii, că sute de asociaţii sunt în imposibilitate de a plăti factura către CET şi din acest punct de vedere presiunea populaţiei este foarte mare. Am primit un răspuns pozitiv din partea cetăţenilor. Aceştia vor să participe, ca dovadă fiind cele 2.000 de semnături strânse într-o săptămână. Prezenţa la aceste întâlniri indică acest fapt, fiind cu mult peste întâlnirile anuale ale primarului cu cetăţenii. Acest lucru mă face optimist”, a declarat Cristea.
Semnatarii petiţiei sunt arădenii din zonele: Faleză Sud, Confecţii, Calea Romanilor, 6 Vânători, Aradul Nou şi centrul oraşului, „unde au participat şi cei mai mulţi arădeni: aproape 80 la număr”, completează liderul Mişcării Arădene.
Pichet la Primărie
În momentul în care proiectul va fi votat de către consilierii arădeni, mai spune Cristea, se are în vedere inclusiv pichetarea Primăriei.
Expertiză finanţată
Reprezentanţii Mişcării arădene susţin că vor finanţa o expertiză pentru a vedea din ce se compun cei 307 lei, deoarece acest preţ al gigacaloriei este al doilea pe ţară după Constanţa.
„Am contactat deja mai mulţi experţi pentru a elimina orice posibilă încercare de a interpreta această expertiză politic sau adminsitrativ. Anunțăm public CET-ul să nu facă aceeași greșeală ca în cazul ULAL-ului, neoferind datele necesare expertizării, pentru că vom face uz de orice mijloc legal pentru a face publice aceste date. Fiind un monopol, iar piața termoficării una reglementată, nu există motive pentru care conducerea CET să țină secret aceste detalii”, a punctat Cristea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!