ARAD. La final de 2021, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – reprezentată de managerul Florina Ionescu şi directorul medical Cătălin Hreniuc – a organizat o conferinţă de presă în care i-a avut alături pe directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Horia Timiş, pe viceprimarul Lazăr Faur şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca. Cei prezenţi au vorbit despre felul în care pandemia COVID a afectat activitatea spitalului, despre importanţa vaccinării, dar şi despre investiţiile administraţiei municipale şi judeţene în reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente a unor secţii ale spitalului.
„Deși a fost un an greu, marcat de pandemia COVID-19, un an mult mai greu decât 2020 din punct de vedere al gravităţii cazurilor şi al numărului ridicat de pacienţi care au necesitat îngrijire pe Terapie Intensivă, am reuşit, totuşi, în paralel, să efectuăm lucrări de modernizare şi reabilitare ale infrastructurii, lucrări atât de necesare pentru sporirea siguranţei şi confortului pacienţilor internaţi, dar şi a personalului medical” – a precizat ec. Florina Ionescu, manager al Spitalului clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
„Un an cu rezultate bune”
„A fost un an în care am alocat cele mai mari resurse financiare (14,3 milioane de lei-n.r.) atât pentru dotare, cât şi pentru cumpărarea de echipamente medicale, de medicamente şi, nu în ultimul rând, pentru investiţii. Aradul se poate mândri că în următoarele două luni putem să recepţionăm două spitale noi – cu cel de la TBC vom avea trei spitale noi, construite din fonduri de la Consiliul Judeţean şi din fonduri de la nivel naţional. De asemenea, avem pregătite proiecte tehnice şi avem chiar câştigate finanţări din fonduri europene pentru construcţia mai multor secţii şi a încă trei spitale noi. Trăgând linie, cred că a fost un an cu multe rezultate bune pentru sănătatea publică arădeană, un an foarte greu încercat de pandemia COVID, şi că suntem pregătiţi pentru valul 5. În final, îndemn populaţia să se vaccineze pentru că este singura formă de a împiedica boli grave, care duc la deces” – a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.
Infrastructura spitalicească
„Anul 2021 a fost un an dificil pentru sănătatea noastră, a tuturor. Ne-am concentrat activitatea pe două paliere: susţinerea activităţii Spitalului Judeţean în clădirile care aparţin Primăriei, respectiv în fostul Spital Municipal, şi organizarea activităţii de vaccinare în municipiul Arad. În ceea ce priveşte investiţiile în renovare şi dotări cu echipamente la fostul Spital Municipal, am derulat proiecte de aproape 18 milioane de lei, au fost derulate programe de achiziţie echipamente medicale în valoare de 13,7 milioane de lei. Pe vaccinare, funcţionăm în continuare cu 7 centre, avem 14 fluxuri fixe şi un flux mobil. Pentru 2022, eforturile noastre vor fi în continuare pentru a îmbunătăţi infrastructura spitalicească, a aduce noi dotări de echipamente şi a continua activitatea de vaccinare” – a punctat Lazăr Faur, viceprimarul municipiului Arad.
„Linişte aparentă”
Din punctul de vedere al directorului DSP Arad, anul 2021 „a fost greu şi foarte greu. A fost un an complex, un an cu provocări, a fost un an care a forjat sistemul de sănătate – atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi din punct de vedere al resurselor umane – la maxim, un an care a lăsat urmări în comunitate. Niciodată nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva. (…) Vaccinarea rămâne singura şansă să facem faţă valului 5 şi celorlalte valuri. Vă îndemn să folosiţi această perioadă de linişte aparentă şi să vă gândiţi să vă vaccinaţi. Altfel, suntem siguri, vom fi copleşiţi în februarie.”
Trimite articolul
XFerească Dumnezeu sa ajungi aici că te ia groaza .
Și așa zisi politicieni se laudă cu asta.
Bine când te gândești cine sunt politicieni iar te apuca groaza .
Sa fi politician e maxim, și dacă tu ești prost de bubui ,important e sa pleci capul sa faci ce zice șefu ,care la fel e cel mai prost din generația lui .