Cele mai multe dintre acestea sunt identificate în zona centrală a orașului. În urma verificărilor întreprinse în teren de polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, comisia de specialitate constituită în scopul inventarierii clădirilor și terenurilor neîngrijite a emis, până la data de 15 mai, somații însoțite de fișe de evaluare privind stadiul de degradare al clădirilor.
În acest sens, proprietarilor li se recomandă demararea lucrărilor de reabilitare a clădirilor pe care le dețin. Semnalul de alarmă este acela că numărul imobilelor degradate sporește de la un an la altul. În anul 2018, Primăria Municipiului Arad a identificat un număr de 210 clădiri degradate pasibile de supraimpozitare, începând cu anul 2019. În baza evaluării comisiei de specialitate constituite la nivelul Primăriei Municipiului Arad, a fost calculat procentul de majorare a impozitului în cazul fiecărei proprietăţi neîngrijite.
„Nu intră sub incidența impozitului majorat clădirile pentru care s-au obținut autorizații de construire și a fost anunțată începerea lucrărilor până cel târziu la data de 31 decembrie 2019, sau ale căror fațade au fost renovate până la această dată”, au delcarat reprezentanții Poliției Locale Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!