ARAD. În esență, săptămâna trecută, judecătorii i-au contopit lui Ovidiu Răchită toate pedepsele în pedeapsa cea mai grea, la care a mai fost adăugat un spor. În total, Răchită are de executat acum 22 de ani de închisoare. În anul 2011, Ovidiu Răchită a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea lui Traian Trifa, faptă care, potrivit anchetatorilor, a comis-o împreună cu Florin Moldovan. Ovidiu Răchită și-a susținut mereu nevinovăția în ceea ce privește moartea lui Traian Trifa, declarând la acel moment că vrea să fie judecat pentru faptele pe care le-a făcut, nu pe cele pe care nu le-a săvârșit, cu referire la moartea lui Traian Trifa. Atât Răchită, cât și Florin Moldovan și-au căutat dreptatea și la CEDO, unde și-au trimis dosarele după ce au fost condamnați în cauza Trifa. Ovidiu Răchită are mai multe condamnări la pedepse cu închisoarea datând din anii 2009, 2010 și 2011, pentru vătămare corporală gravă, șantaj, cămătărie sau lipsire de libertate. Săptămâna trecută, Tribunalul Arad s-a aplecat asupra cererii formulate de Răchită de a-i contopi toate pedepsele într-una singură.
Potrivit portal.just.ro, Tribunalul Arad a decis următoarele în ceea ce privește pedepsele lui Răchită: „Admite cererea de modificare a pedepselor formulată de persoana condamnată Răchită Ovidiu, deţinut în Penitenciarul Arad şi în consecinţă, constată că faptele pentru care persoanei condamnate i-au fost aplicate pedepse cu închisoarea prin sentinţele penale din 4.09.2009 a Judecătoriei Arad, din 7.12.2010 a Judecătoriei Arad, din 12.08.2011 a Tribunalului Arad şi din 24.10. 2011 a Tribunalului Sibiu sunt concurente. Descontopeşte pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală din 7.12.2010 a Judecătoriei Arad definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Timişoara în pedepsele componente de 3 ani închisoare şi 2 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală din 4.09.2009 a Judecătoriei Arad definitivă prin decizia penală a Tribunalului Arad şi decizia penală din 4.03.2010 a Curţii de Apel Timişoara, pedepse pe care le repune în individualitatea lor. Descontopeşte pedeapsa de 9 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală din 12.08.2011 a Tribunalului Arad definitivă prin decizia Curţii de Apel Timişoara şi decizia penală din 20.02.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în pedepsele componente de 5 ani închisoare; 3 ani închisoare; 3 ani închisoare; 7 ani închisoare; 7 ani închisoare; 3 ani închisoare; pe care le repune în individualitatea lor şi înlătură sporul de 2 ani închisoare. Descontopeşte pedeapsa de 20 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală din 24.10.2011 a Tribunalului Sibiu definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Alba Iulia şi decizia penală din 23.05.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în pedepsele componente de 20 ani închisoare şi 7 ani închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. Contopeşte pedepsele reindividualizate anterior în pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă sporul de 2 ani închisoare, urmând ca persoana condamnată să execute pedeapsa rezultantă de 22 de ani închisoare, în regim de detenţie”.
Minus
Instanța a scăzut din pedeapsa de 22 de ani închisoare aplicată lui Ovidiu Răchită „durata de arest preventiv executată în Ungaria de la 17 noiembrie 2006 – 18 martie 2007, durata executată de la 1 aprilie 2009 până la zi şi 72 de zile compensatorii pentru executarea pedepsei în condiţii necorespunzătoare”, însă chiar și așa, acesta mai are de stat o perioadă după gratii. De asemenea, lui Răchită i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii.
Trimite articolul
XDeci cât mai are de stat în închisoare că ne-aţi aburit de tot cu contopiri şi descontopiri şi nu mai înţelegem nimic !
Cât de minunata e justiția din tara asta. Numai în România orice împuțit poate ataca o decizie definitivă. Pai cum e definitiva daca se poate re-ataca și modifica la nesfârșit. Nenorocitul ăla nu a stat locului macar un an. In fiecare an a primit pedepse cu închisoarea, totalizând peste aproape 50 de ani. Acum niste judecători de carton i-au redus la 20 de ani pedeapsa. A făcut jumătate. În câțiva ani îl vezi liber semănând teroare și intitulandu-se stăpânul Banatului. Asta nu se va cuminți veci. Trebui să-l linșeze cetățenii că să se facă dreptate? Că la asta se va ajunge. Justiție plina de corupți.
-
Noroc cu voi,ăștia perfecții ca altfel era vai de noi.Te vezi ce ură zace în tine gratis fără sa sti nimic?!Uita-te la tine in “dosar”si după aceea dacă ești perfect,aruncă cu piatră.Sanatate!