NĂDLAC. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediui nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu peste 22 de tone de deșeuri din fier şi oţel. Pentru că șoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul naţional a mijlocului de transport şi a bunurilor transportate.
“La data de 16 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar înmatriculat în Ungaria și condus de un cetățean maghiar. Conform documentelor de transport, automarfarul transporta 22.460 kilograme deșeuri din fier și oțel. În acest caz, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, stabilind faptul că șoferul nu deținea documente complete necesare importului unor astfel de bunuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate”, transmite Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.
Trimite articolul
XNu inteleg ; Nu avem nevoie de fier ? Avem prea mult ?
-
Au distrus oțelările de la noi, asa ferul doar tranzitează România iar unele căpușe fac ceva bani de buzunar ca apoi sa importăm la supra preț produse finite.
” Combinatul Siderurgic Reșița ( CSR ) , Combinatul a fost vândut firmei americane Noble Ventures, pentru 4,5 milioane de dolari și promisiunea unei investiții de 85 de milioane de dolari, în trei ani. Noble Ventures nu și-a respectat angajamentele, așa încât Guvernul Adrian Năstase a reziliat mai târziu contractul. Americanii au reacționat cerând despăgubiri de 350 de milioane de USD. România a câștigat litigiul, după șase ani de procese și cu prețul a cinci milioane de dolari, cât a costat apărarea.Ca urmare, Autoritatea pentru Privatizare s-a reînscris ca acționar majoritar, iar pe 17 ianuarie 2003 a fost numit un administrator provizoriu pentru CSR și s-a instituit procedura de administrare specială.
În februarie 2004, statul român a vândut pachetul majoritar de acțiuni ale combinatului pe un euro către compania rusă TMK. Alături de prețul de vânzare au fost incluse o serie de alte obligații, cum ar fi plata datoriilor care, la acea dată, depășeau valoarea activelor. În același timp toate datoriile bugetare acumulate de Combinatul Siderurgic Reșita (CSR) au fost șterse, iar pentru stingerea datoriilor neachitate către bugetele locale combinatul a vândut Consiliului Local Reșita terenurile fostei uzine cocso-chimice, la un preț egal cu valoarea datoriilor.”.