Proba scrisă a examenului va avea loc pe 19 iulie. La proba scrisă sunt înscriși, în Arad, 235 de candidați. Centrul de examen unde se va desfășura proba este Colegiul National „Vasile Goldiș”. Accesul candidaților în sălile de examen se va face între orele 7:30 și 8, urmând ca la ora 9 să fie deschise subiectele. Conform regulamentului de organizare a examenului, candidații se pot retrage după ce văd subiectele, pe baza unei declarații.
„În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale”, se arată în regulament.
Rezultatele examenului se afişează la sediul si pe site-ul unității de învățământ în care s-a desfășurat proba scrisă, la data de 25 iulie. Contestațiile se înregistrează la centrul de examen în zilele de 25 iulie 2023 până la ora 20 și 26 iulie până la ora 12.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice care promovează examenul de definitivare în învățământ dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant.
Trimite articolul
Xpoate publicati si rezultatele,citi oare vor trece de un 5,ca sa nu ne mai miram de “absolventi”de 8 clase care au medii sub 4 la evaluarea nationala
Crezi ca au aceleasi subiecte ca si elevii?