Arad. Angajații Poliției Locale Arad, din cadrul Biroului Supraveghere Comunitară au întocmit, cu ajutorul datelor furnizate de SC Gospodărirea Comunală Arad, un inventar al câinilor adoptați de către arădeni de la începutul anului trecut până în aprilie 2019. Astfel, am aflat că arădenii au adoptat 239 de câini. Aceştia şi-au găsit familii, aşa cum vă spuneam, în cursul anului 2018 și primele patru luni ale lui 2019. O medie ne poate spune că în fiecare lună au fost adoptate câte 14 exemplare.
Ce rase sunt în topul preferințelor
Preferințele arădenilor care au adoptat un patruped s-au îndreptat către exemplarele canine de rasă comună, numărul acestora reprezentând 80% din totalul de câini adoptați la nivelul municipiului Arad. Pe locul al doilea în topul preferințelor familiilor adoptive se regăsesc câinii de talie mare, fie că sunt de rasă sau metiși. Printre exemplarele adoptate de arădeni sunt prezente rasele Ciobănesc German, Husky, Amstaff, Akita Inu, Rottweiller și metiși ai acestora. Cei mai mulți dintre arădenii care au ales să își „întregească” familiile adoptând câini din Adăpostul Public situat pe Calea Bodrogului locuiesc în zona centrală și în cartierele Grădiște, Aradul Nou, Micălaca și Calea Aurel Vlaicu.
Atenție, însă, dacă ați adoptat un câine de la Adăpostul Public de pe Calea Bodrogului puteți fi vizitat de către angajații Poliției Locale Arad care se vor asigura dacă patrupedele trăiesc în condiții bune.
Verificări care vizează condițiile de viață
„În perioada care urmează, vom efectua verificări vizând condițiile de viață pe care noile familii le oferă patrupedelor. Prin intermediul acestui demers se are în vedere respectarea de către stăpânii câinilor adoptați pe raza municipiului, indiferent de numărul exemplarelor canine adoptate, a prevederilor legale prevăzute în cuprinsul H.C.L.M. 208/2011, pentru aprobarea regulamentului privind prevenirea apariției și proliferării animalelor fără stăpân pe domeniul public al municipiului Arad și cele ale O.U.G. 55/2002/R, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi. Totodată, acest proiect va facilita identificarea unor eventuale locații unde sunt deținuți în condiții improprii și alți câini, alături de cei adoptați”, au declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, reprezentanții Poliției Locale Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!