Omor calificat şi port fără drept de obiecte periculoase. Aceasta a fost încadrarea juridică în urma căreia bărbatul de 37 de ani care şi-a înjunghiat fosta concubină – cu care avea un băiat minor în vârstă de 12 ani la data omorului -, în 1 februarie 2015, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Femeia – în vârstă de 35 de ani – a rupt relaţia cu cel care avea să-i ia viaţa. Bărbatul nu a putut accepta decizia fostei sale concubine şi a urmărit-o. În 1 februarie 2015, bărbatul şi-a aşteptat concubina să iasă de la slujba de duminică. Avea asupra lui trei cuţite. Când victima a ieşit din biserică, bărbatul a încercat să o convingă să se împace. Femeia a refuzat, aşa că fostul ei concubin a înjunghiat-o cu două cuţite, o dată în abdomen şi încă o dată în torace. Leziunile pe care i le-a provocat fostei concubine au fost foarte grave. Femeia a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Arad, însă cadrele medicale de aici nu au mai putut să-i salveze viaţa.
Bărbatul a ajuns în arest după comiterea faptei. Acesta a declarat anchetatorilor că a înjunghiat-o pe mama copilului său din gelozie, pentru că a fost părăsit de femeie şi pentru că aceasta nu a vrut să se împace cu el. La sfârşitul lunii februarie 2015 a fost trimis în judecată pentru omor calificat, iar în luna mai Tribunalul Arad a pronunţat sentinţa. Instanţa a decis următoarele: „Condamnă pe inculpatul Revai Iosif, arestat în Penitenciarul Arad, la 24 ani închisoare pentru infracţiunea de omor calificat. Condamnă pe acelaşi inculpat la 3 ani închisoare pentru infracţiunea de port fără drept de obiecte periculoase. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 24 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1 an rezultând de executat pedeapsa rezultantă de 25 ani închisoare, în regim de detenţie”.
Daune morale pentru copilul său
Bărbatul a fost obligat de către Tribunalul Arad să plătească băiatului său daune morale în valoare de 75.000 de euro şi să îi plătească acestuia, lunar, suma de 121 de lei, până la terminarea studiilor. De asemenea, bărbatul trebuie să plătească daune morale şi rudelor fostei sale concubine. „Admite în parte acţiunea civilă exercitată pentru minorul lipsit de capacitate de exerciţiu R.C., de către reprezentantul legal P.E. şi în consecinţă obligă inculpatul să plătească suma de 75.000 de euro sau echivalentul în lei la data executării, cu titlu de daune morale, părţii civile R.C. prin reprezentant legal P.E. Obligă inculpatul să plătească prestaţii periodice lunare, pe seama minorului R.C. în cuantum de 121 lei, începând cu data de 1.02.2015 şi până la terminarea studiilor dar fără a depăşi vârsta de 26 ani. Admite în parte acţiunea civilă exercitată de părţile civile P.E. şi P.I. şi obligă inculpatul să plătească acestora suma de câte 5.000 de euro sau contravaloarea în lei la data executării, pentru fiecare parte civilă, cu titlu de daune morale”, se arată în soluţia Tribunalului Arad.
Bărbatul a atacat sentinţa Tribunalului Arad la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorii timişoreni i-au respins apelul ca fiind nefondat, bărbatul în vârstă de 37 de ani rămânând cu sentinţa de 25 de ani de închisoare. Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!