ARAD. 25 de studenți de la medicină își petrec timpul liber ca voluntari în Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. 24 dintre ei sunt de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad şi vin aproape zilnic la Urgențe. Patricia Peița este studentă în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara şi vine în sprijinul personalului medical de la UPU Arad la sfârșit de săptămână.
„În fiecare an am făcut practica de vară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În martie am aflat că putem face și muncă de voluntariat. Am fost foarte bucuroasă pentru că prefer să petrec timpul liber ajutându-mi semenii. De obicei vin în week-end-uri dar când programul de la facultate îmi permite, vin și în timpul săptămânii. Aici am ocazia să învăț foarte multe lucruri utile de la medici dar totodată îi pot – la rândul meu – ajuta atât pe ei, cât și pe pacienți” – spune Patricia Peița.
Ea ajută personalul medical cu tot ce este nevoie și uneori discută cu pacienții și îi încurajează.
„Adresabilitatea în Unitatea Primire Urgențe este foarte mare – în medie, 150 de pacienți în interval de 24 de ore. Fiecare pacient trebuie investigat și diagnosticat. Medicii și asistentele lucrează la foc continuu, pentru a evalua și investiga pe fiecare persoană care se prezintă în UPU însă sunt cazuri în care timpii de așteptare sunt mai mari pentru finalizarea unor investigații sau analize. Noi ajutăm personalul medical dar doar cu activități pe care le putem face din postura de studenți de medicină; nu putem consulta pacienții, însă uneori schimbăm câteva cuvinte cu ei și îi încurajăm că vor trece cu bine peste fiecare încercare” – explică Patricia Peița.
Trimite articolul
XPropun Aradon, un sondaj de opinie cu privire la profesionalismul medicilor care au terminat la UVVG
-
haaaaa haaaaaaa haaaaaaaaaaaaaaaaa…
tare asta
Jumătate din timp sunt la țigară, iar jumătate afara de a a avea stetoscop în gat și sa se plimbe sa își facă poza, nu cred ca mai fac alta treaba!!!
-
Ajunge sa fie prezenți pe Facebook cu citeva postări si un un Like. Raportat pe zi numărul de vizualizări pe Instagram este mult mai mare decât numărul bolnavilor în suferință care asteapta la UPU.
La ce nivel de josnicie am ajuns! Niște studenți își asumă muncă de voluntariat iar noi îi luăm în derâdere, facem ”mișto” de ei!
….domnișoricele astea care in loc să stea cu ochii pe foaia de observație a bolnavului, freacă menta in curtea spitalului……sunt in practică sau stagiu, nicidecum voluntariat…..!