Arad. Ne place la iarbă verde şi prin pădure, dar nu ne place defel să fim civilizaţi. O dovedeşte şi ultima acţiune a celor de la R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A. împreună cu Serviciul de Voluntariat Montan, Asociația Turistică Hoinarii Zărandului și Cercetașii României – Centrul Local Phoenix Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură. Aceştia au efectuat sâmbătă, 21 mai 2022, o amplă acțiune de igienizare în aria protejată, prilej cu care participanții au umplut nu mai puțin de… 256 de saci cu gunoi.
„Ne bucurăm că am reușit să curățăm o parte a pădurii de mizeriile aduse de râul Mureș sau aruncate de unii cetățeni care se pretind civilizați și iubitori de natură. Ne-am bucura și mai tare dacă nu am fi obligați să o facem, periodic, în urma vizitelor unor astfel de oameni care nu au nimic în comun cu bunul simț. Nu cred că este foarte greu ca, la finalul unei zile petrecute în natură, la picnic, să punem toate gunoaiele într-un sac și să le luăm cu noi, să le ducem la un tomberon din localitate”, a declarat Fulviu Olimpiu Moga, directorul R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A.
În perioada imediat următoare, rangerii Administrației Parcului Natural Lunca Mureșului anunţă că își vor înteți acțiunile de control în aria protejată, la acestea urmând să ia parte și Jandarmeria Română.
Trimite articolul
XRomanu sfinteste locul.
Felicitari! O inititativa laudabila. Si rusine celor care isi lasa mizeria in urma.
-
Unde in lumea asta turistul își duce gunoiul acasa!?
Corect ar fi amplasarea de tomberoane.-
Se vede ca ti-ai petrecut concediul langa gratar. Tie iti trebuie tomberon si in mijlocul padurii sau in varf de munte?
-
Domnule,psii m-au purtat in urma cu ceva timp ,prin muntii din Canada in Britis Columbia,si am vazut toti turistii cum impachetau resturile alimentare si ambalajul lor, si-l puneau in rucsacel,si la poala muntelui in tomberoane.Dupa mine daca nu a fost greu sa duci ceva in padure,nici dupa ce ai consumat bautura si mancarea nu este greu ca sa le pui in locul special amenajat.Dar asta tine de bunul simt al fiecaruia si de cultura.
-
,,ANONIM”Esti un roman adevatrat !Bravo tiei si celor care te-au educat !!
-
Respect pentru voluntari! Domnu’ Fulviu Olimpiu de la RNP Romsilva, ar trebui să vă controlați tăietorii de pădure care lasă în urma lor PET-uri de bere (cu alcool, băute doar în timpul liber), pungi, hârtii, ambalaje de la mesele încropite între două tăieri de arbori, vetre de foc făcute în mijlocul pădurii sau chiar pe cărările turistice marcate. Bravo dl. Fulviu, bravo măi Olimpiule!
P.S. Cât PnLM mai tăiați din pădure, că a ajuns vai de ea?!
Daca am avea un sistem educational bun, poate am avea si adulti care ar aprecia mediul. Avem nevoie de ore, gen Etica, Morala si altele… Felicitari participantilor