Îl vedem arborat pe clădirile instituțiilor sau pe casele oamenilor, ne bucurăm când acesta se înalță în sălile de sport unde au loc competiții sportive, atunci când suntem peste graniță și îl vedem gândul nostru se îndreaptă spre casă și spre cei de acolo. Culorile lui sunt roșu, galben și albastru. Este drapelul României și are o zi în care este sărbătoritꓽ 26 iunie. Noi trebuie însă să îl cinstim zilnic pentru că este unul dintre cele mai importante simboluri ale României și fiecare dintre noi suntem o mică parte a țării.
Dacă tot am împrumutat atâtea lucruri de la americani, poate ar fi bine să le luăm exemplu în ceea ce privește respectul pe care îl poartă propriei țări și drapelului ei arborat aproape peste tot.
Tricolorul a fluturat în bătăliile pentru cucerirea Independenței, în luptele de la Mărăști, Mărășești Oituz în atâtea locuri și momente cruciale pentru acest neam.
26 iunie 1848
Guvernul revoluționar de la 1848 din Țara Românească format printre alții din Nicolae Bălcescu, I.C. Brătianu și C.A. Rosetti decretează la 26 iunie 1848 ca Tricolorul ( roşu, galben şi albastru) să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor. La această dată domnitorul Gheorghe Bibescu abdică, conducerea fiind preluată de un Guvern provizoriu.
Pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, prin Legea nr. 96 din anul 1998, 26 iunie este proclamată Ziua Drapelului Naţional. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea acestora în sus reprezintă verticalitatea, iar cifra trei simbolizează numărul perfect.
Steagul este România
Domnitorul Alexandru Ioan Cuza afirma:
,,Steagul este România! Acest pământ binecuvântat al patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri, îmbelşugat cu sudoarea ţăranului şi a muncitorului român este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi copiii noştri. Steagul este simbolul devotamentului, credinţei, ordinii şi disciplinei pe care o reprezintă oastea. Steagul este întotdeauna trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României. Într-un cuvânt, steagul naţional reprezintă toate victoriile şi toate virtuţile militare care se cuprind în cele două cuvinte dăltuite pe vulturii români: onoare şi patrie.”
Să ne cinstim înaintașii, țara, drapelui ei și toate valorile și simbolurile acestui neam. Avem cu ce să ne mândrim!
Trimite articolul
XȚara arde, baba se piaptănă.
-
Spuse un sectant