ARAD. 34.121.995,56 de lei (adică aproximativ 7 milioane de euro) se pregăteşte Primăria să investească în achiziţia a trei cazane pe gaz la CET Hidrocarburi. Un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție „DALI – Înlocuire cazane pe gaz la SC CET Hidrocarburi SA Arad” se află pe ordinea de zi a şedinţei CLM de vineri, 9 septembrie. Potrivit municipalităţii, instalarea celor trei cazane ar urma să asigure acoperirea necesarului de căldură pentru termoficare și posibilitatea de a prelua noi consumatori în sistem.
Parte din Strategie
„În prezent agentul termic se produce cu două CAF -uri de câte 116 MW fiecare, cu mențiunea că acestea nu funcționează la capacitate pentru asigurarea necesarului de consum al abonaților. Instalațiile sunt vechi, cu un număr mare de ore de funcționare, au randamente scăzute și costuri de producere a Gcal mari. Conform cu <Strategia de alimentare cu energie termică a Municipiului Arad 2020-2030>, care a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 95/2020, se propun o serie de investiții pentru eficientizarea și optimizarea sistemului. Una din investițiile propuse este înlocuirea cazanelor existente cu trei CAF -uri a câte 35 MW fiecare. Prin instalarea cazanelor se urmărește conformarea la noile cerințe de mediu conform Directivei 2010/75/UE privind emisiile industriale, transpusă în legislația românească prin Legea 278/2013. Amplasarea cazanelor se face în incinta CET Hidrocarburi, pe vechiul amplasament al CAF -urilor 1,2,3, care au fost dezafectate într-o etapă anterioară” – arată primarul Călin Bibarţ în Referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre.
Obiective
Obiectivele urmărite prin instalarea cazanelor de apă fierbinte pe gaz sunt: *evitarea opririi forțate a funcționării celor două cazane existente la CET Hidrocarburi; *evitarea sistării furnizării de energie termică populației și creșterea eficienței energetice; *reducerea costurilor pentru încălzirea locuințelor legate la sistemul centralizat de încălzire; *protejarea mediului natural și sănătatea populației.
Trimite articolul
XNebunie totala! Se spala bani la greu! Pai de banii aia dadeai odata subventie si toti cei racordati la Cet isi puneau centrala pe gaz…dar atunci nu se mai putea fura anual milioane de euro..
-
Subscriu !
SE IEFTINEȘTE G I G A C A L O R I A ! ! !
În urma acestei investiţii ,preţul gigacaloriei va ajunge la dublul preţului cu care SACET-ul o cumpără de la CET ul din afara oraşului. Doresc ca informaţiile despre preţ – actuale, preţ achiziţie ,preţ furnizare vara, preţ furnizare iarna + preţul estimat după investiţie – să fie publicate.
Dacă credeţi că aţi votat pentru a avea pe cineva care să vă apere interesele ,aflaţi că şedinţa va avea loc – luna trecută- 9 septembrie înainte de alegeri.
Mortaciunilor din administratie trebuie sa lu-se asigure bula de oxigen prin care sa delapideze statul. Daca nu poate la borduri, asfalt si pavaj trebuie smanglit bugetul pe calea cazanului.
Lamuriti-ma si pe mine:
– AVETI DEJA UN CET cu 3 cazane pe gaz, SI CU POSIBILITATEA DE A PRODUCE ENERGIE ELECTRICA în cogenerare, atunci pt. ce mama-naibii mai “resuscitati” “mortăciunea” asta, in afara de dorinta de a mai “sifona” bani grei…?!
PS: Vedeti USR-isti cu cine va aliati…!
“Lupu-si schimbă părul, dar năravul… ba !!!”
Lupul schibbä blana, dar näravul -ba. Metoda Falcä nu dispare, banii trebuie furati in continuare…pänä cänd.