Cele 316 misiuni au fost executate în cooperare cu Poliția și a fost vorba despre misiuni de menținere a ordinii publice, fiind folosiți, în medie, 14 jandarmi zilnic, atât în municipiu cât și în județul Arad. În total, în cele 316 misiuni, în mediul urban au fost folosiți 244 de jandarmi, iar în mediul rural 72 de jandarmi. În cooperare cu polițiștii de frontieră arădeni, în zona punctului de trecere a frontierei Nădlac II, au fost executat 23 de misiuni, unde au fost folosiți 46 de jandarmi. Aceștia au ajutat la descoperirea a 23 de imigranți, care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat. „În perioada analizată, au fost organizate şi executate misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice în zona de responsabilitate, atât prin patrule de jandarmi cât şi în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii publice, având ca obiectiv creşterea climatului de siguranţă civică a cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii stradale”, a declarat colonelul Axenti Nicolae Sorin, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.
Amenzile
Tot în această perioadă au fost întocmite acte de sesizare pentru șapte infracțiuni ocazie cu care au fost identificați șapte autori și au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42.250 de lei și 18 avertismente scrise. Este vorba despre sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (108 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.550 lei). De asemenea, au mai fost aplicate 26 de amenzi în valoare de 10.500 de lei pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, despre sancţionarea contravenţiilor silvice – 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei și despre sancțiuni privind pescuitul şi acvacultura – 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.100 lei.
Infracțiunile
În ceea ce privește genurile de infracțiuni constatate, jandarmii au avut de-a face cu furturi, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și infracțiuni în domeniul piscicol, infracțiuni în domeniul produselor accizabile. Totodată, în perioada 28 iunie – 20 iulie, efectivele inspectoratului au ridicat în vederea confiscării și predării organelor abilitate 8.120 fire de țigarete (406 pachete de țigări), în cauză fiind întocmite două acte de sesizare pentru infracțiunea de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. În perioada următoare, reprezentanții IJJ Arad își propun eficientizarea activităților pe linia misiunilor/activităților de ordine și siguranță publică/pază și protecție instituțională, creșterea gradului de siguranță al cetățeanului în zona de responsabilitate a unității; asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la manifestările cultural artistice/religioase, preconizate a se desfășura în luna august 2017(Adormirea Maicii Domnului) și activități de verificare a condițiilor de securitate pentru participanți la arenele sportive unde se vor desfășura competiții sportive, sezonul competițional 2017 – 2018.
Începând cu luna iunie, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, un elev al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, a fost repartizat pentru a desfășura stagiul de practică. Elevul desfășoară activități de ordine și siguranță publică în cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Chișineu Criș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!