ARAD. „Direcția Generală Poliția Locală Arad, prin intermediul Biroului Evidența Persoanelor, a procedat la notificarea proprietarilor celor 35 de condominii identificate până în prezent ca fiind neconstituite în asociații de proprietari în conformitate cu prevederile Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor. Imobilele vizate sunt următoarele: strada Condurașilor bl. 61 sc B, strada Dorobanților nr. 67-81, Calea Aurel Vlaicu bl. I 5-1 sc. D și E, strada Andrei Mureșanu nr. 1, strada Corneliu Coposu bl. L1, strada Dimitrie Bolintineanu nr.16, strada Iuliu Maniu bl. 102 sc. C, B-dul Revoluției nr. 33, strada Liviu Rebreanu bl. 3 și 5, strada Crasna bl. G3, strada Andrei Șaguna nr. 26-52, strada Banu Mărăcine bl. 13 și 19 A, strada Dr. Ioan Rațiu nr. 1-30, strada Simion Balint bl. B sc. A și B, bl. 504-Micălaca, strada Bujor nr. 16, Calea Radnei bl. 36, strada Alba Iulia bl. 584 și 585, strada Nucet bl. 546, strada Tușnad bl. 518, Calea Bodrogului bl. 2 sc. A, Dumbrava Roșie nr. 2 și nr. 1, Gheorghe Doja nr. 3-28, Piața Sârbească nr. 7/8, Calea Romanilor, bl. B, sc. A, Calea 6 Vânători bl. 13, bl. V2-3, nr. 25-33 sc. A și B, Poetului bl. P4, Stupilor bl. A 14, Căpitan Ignat nr. 6, respectiv Gheorghe Lazăr nr. 23”, informează Poliția Locală, într-un comunicat de presă.
Asociațiile de proprietari nu sunt opționale
Poliția Locală precizează că înființarea asociațiilor de proprietari nu este opțională, motiv pentru care s-a trecut la notificări, acolo unde este cazul:
„În vederea comunicării informațiilor cuprinse în dispozițiile actului normativ mai sus menționat, se aduce la cunoștința deținătorilor apartamentelor din imobilele respective, prin afișare pe ușa blocului a notificării și diseminarea acestora în cutiile poștale din fiecare imobil, depășirea termenului legal de 12 luni prevăzut de lege în vederea inițierii demersurilor de constituire în asociații de proprietari. Înființarea, organizarea și funcționarea unei asociații de proprietari nu este o opțiune, devenind imperativă la condominiile cu minim trei apartamente aflate în proprietatea a cel puțin trei persoane fizice/juridice.”
Amenzi de până la 1000 de lei
“În cadrul asociației este necesar să funcționeze adunarea generală, președintele și cenzorul, iar la asociațiile de proprietari din condominiile cu mai mult de zece unități de proprietate imobiliară sunt obligatorii adunarea generală, comitetul executiv, președintele, cenzorul sau comisia de cenzori. Reiterăm că la asociațiile de proprietari din condominiile cu maxim zece unități de proprietate imobiliară, președintele asociației de proprietari poate îndeplini și funcția de administrator. Consecința neluării măsurilor de organizare și funcționare cu privire la administrarea și gestionarea proprietății comune este răspunderea juridică a tuturor proprietarilor”, se mai arată în comunicatul celor de la locală.
Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 lei, de către primari sau de către împuterniciții acestora, ori de către Poliția Locală.
Trimite articolul
Xdesfiintati politia locala . mani cheltuiti aiurea . numai ce trebuie nu fac. cati hoti au prins ? ar trebui sa protejeze orasul si cetatenii de vandali si hoti . ei ce fac ? amendeaz localnicii care-i platesc pe acesti…..nimeni
Văd că ați avut timp să faceți verificări.Nu ați mai uitat pe nimeni?
comunism…asta este comunism….intr o tara libera de ce esti obligat sa te asociezi daca nu vrei ?
Contravenția menționată și cuantumul amenzii sunt prevăzute într-o prevedere legală ?
Desfiintat poliția locală dar din aceste asociație pe proprietari care neromânesc proprietarii. Ele sunt făcute si in scop electoral?