Numărul acestora este în continuă scădere, acum doi ani fiind înregistrate 40 de clădiri fără autorizație sanitară de funcționare. Situația a fost și mai gravă în 2018, când numărul acestor clădiri era de 84. Conform datelor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Arad celor de la Agerpres arată că în evidența DSP sunt 469 de clădiri ale unităților de învățământ din județ, 35 dintre acestea funcționând fără autorizație sanitară în momentul de față. „Principalele probleme pentru care nu a fost emisă ASF (autorizaţia sanitară de funcţionare – n.r.) sunt: unităţile de învăţământ nu au cabinet medical, numărul de dotări la grupurile sanitare necorespunzătoare faţă de numărul de copii care frecventează unitatea de învăţământ, nu se asigură apă potabilă şi apă caldă curentă”, arată DSP Arad, citată de Agerpres.
Anul școlar 2024-2025 va avea prima zi de cursuri pe 9 septembrie 2024. Până atunci, la ordinul Prefectului Județului Arad, echipe mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Arad, Direcției de Sănătate Publică Arad și Inspectoratului de Poliție Județean Arad fac verificări în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Conform ordinului de prefect, se verifică lucrările de construcție și reabilitare a unităților de învățământ, asigurarea de către autoritățile locale de fonduri pentru desfășurarea activității școlare – inclusiv pentru asigurarea încălzirii cu combustibili lichizi sau solizi, asigurarea protecției unităților școlare, a siguranței elevilor și personalului, precum și condițiile igienico-sanitare din unitățile de învățământ.
Trimite articolul
XMultumim din inima psd – pnl!!!
La fel de multe multumiri si votantiilor lor!
Mai sunt in functiune primarii care nu asigura grupuri sanitare corespunzatoare cerintelor sec. XXI ? De ce ? Au “pile” ?
Iar școlile fără autorizație sunt…