ARAD. Dacă tot s-a făcut vâlvă în jurul plecării medicilor din sistemul de sănătate românesc, am încercat să aflăm care e situaţia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Cât de mulţi medici au părăsit spitalul şi câţi au venit în locul lor? În ce măsură e acoperită nevoia de medici a spitalului?
Am aflat, astfel, că în cursul anilor 2019 şi 2020, au plecat din spital 25 de medici. Dintre aceştia, 13 s-au pensionat, 11 au demisionat şi 1 s-a transferat la un alt spital. În încercarea de a acoperi deficitul de medici creat prin aceste plecări, spitalul a făcut noi angajări. Nu mai puţin de 22 de medici primari şi specialişti au fost încadraţi în aceeaşi perioadă la Judeţean. Dacă tragem linie, constatăm că spitalul a pierdut practic 3 medici de-a lungul celor doi ani.
În organigrama Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – aşa cum a fost gândită ea înaintea pandemiei – sunt prevăzute 368 de posturi de medic. La 30 iunie 2021, erau ocupate 238 dintre acestea; adică 65% din totalul posturilor aprobate. Rezultă un deficit de medici de 35%.
Cât de îngrijorător este acest deficit? Nu chiar atât cât pare – ne sugerează conducerea spitalului. Care ne transmite că posturile de medic aprobate în organigramă nu reprezintă neapărat necesarul de medici de la nivelul spitalului. Am fost asiguraţi că, în perioada următoare, managerul interimar Florina Ionescu va face o analiză împreună cu medicii şefi de secţie pentru a stabili care e numărul real de medici de care mai are nevoie spitalul, pe lângă cei 238 încadraţi.
Trimite articolul
XSistemul nu este eficient , ministerul sanatatii trebuie restructurat din temelii, digitallizati si scapati de acei plimbatori de acte si dosare …
-
Ce are digitalizarea cu lipsa personalului medical,medici în cazul de față ? Dar și de cadre medicale medii! Face laptopul operațiile și asistența medicală de după?
Aaa,că sunt mulți plimbători de hârtii prin birouri,ca peste tot la stat,e altceva!
De ce naiba te-ai angaja la stat că să te vaccinezi cu otrăvuri și să mori în 4-5 ani? Mai bine stau la cabinetul meu și nu depind de nimeni.
Probabil mulți colegi vor părăsi sistemul odată ce “vaccinarea” va deveni obligatorie pentru medici.
Dacă era deficitul de doctori de atât de mult timp 1.trebuia sa apară anunț la ajofm,,2 trebuia date anunțuri în ziare,site uri cu anunțuri etc. cum s-ar spune pe toate gardurile. Ceea ce nu s-a întâmplat. De ce se țin la secret posturile disponibile?
-
Locurile vacante a fost alubiul pentru criminali din judetean. Sub pretextul,, criza de personal, , criminali în halate albe se stimulează cu comisioane de la firmele de pompe funebre. Deviza este clara. Ucude pacientul și primesti un vaucher între 500-1000lei
Si cu deficitul asta mare, atat ati gasit ba prostovanilor de la CJA si Min.Sanatatii, sa angajati doar 7 medici la urgenta?! Idioti liberali cretini!
Numai la urgenta e deficit de 7 medici, va dați seama ce minte lumea….
Fara a mai considera ca o parte buna din medici sunt absolventi ai “universitatilor” locale, adica numai medici de incredere nu sunt.
-
Chiar dacă sunt absoventi locali, examenul de rezidentiat îl dau la nivel național, unde unii iau rezidentiatul, alții nu. Printre cei care nu îl iau sunt si absolventi de la centre universitare vechi cu traditie, iar printre cei care iau, sunt și absolventi de Goldiș. Depinde cat invață, examenul e mult mai dur decat bacul.
-
afla ca vin rezidenti invata la noi in arad si apoi pleaca inapoi in vest si nu s a plans nimeni de ei ca nu sunt medici…concluzi:?degeaba esti medic bun daca nu ai cu ce infrastructura sistem medical etc
Marea majoritate au ,, fugit ,, ca potarnichile in 2019 , cand le a luat mintile Covidul , daca pana atunci refuzau sa se pensioneze pe considerentul , de ce sa nu ia salar si spaga cat cuprinde , odata cu bau-bau , au fugit ca lasii
-
Cătă răutate…,,marea majoritate au fugit,,. Serios?
tin posturile blocate pentru pile