ARAD. Peste două sute de arădeni sunt internați în secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad în acest moment, fiind infectați cu COVID-19, iar nevoia de paturi suplimentare este în creștere. În condițiile în care, în ultimele săptămâni, Aradul a înregistrat sute și sute de cazuri noi de infectare, ajungând la aproape o mie de infectări pe zi, conducerea SCJU Arad caută soluții pentru a răspunde imediat solicitărilor de internare.
Astfel, începând de astăzi, s-a decis suplimentarea cu 36 de paturi pentru pacienții COVID-19, fiind vorba de Secția Clinică Medicină Internă II. „În acest moment avem 229 de pacienți internați în secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care 18 necesită terapie intensivă. Pentru a asigura numărul necesar de paturi pentru pacienții pozitivi, conducerea SCJU Arad a decis transformarea Secției Clinice Medicină Internă II, din incinta fostului Spital Municipal (Piața Mihai Viteazul nr. 7-8), în secție COVID-19, cu 36 de paturi”, a transmis Simina Roz, purtător de cuvânt în cadrul SCJU Arad.
Deschiderea secției de la Municipal a fost făcută și în valuri anterioare de COVID, atunci când numărul solicitărilor de paturi a fost foarte mare. De asemenea, în cazul în care situația epidemiologică o va impune se vor putea operaționaliza și alte paturi din secțiile Municipalului.
În cazul copiilor, în acest moment sunt 37 de paturi ocupate dintr-un total de 48, numărul internărilor fiind în ușoară scădere față de săptămânile trecute.
Potrivit Ministerului Sănătății, pe 10 februarie, în Arad, gradul de ocupare a locurilor din spital pentru bolnavii COVID era de 47,42% – procentul fiind calculat din maximul total de paturi ce pot fi operaționalizate pentru infectările cu coronavirus, așa cum sunt ele prevăzute în planul de reziliență COVID.
Trimite articolul
XAsta se dorea inca de la inceput! sa faca pandemie din pix ca oculta sa vanda paturi!
Din totalul de 75 de pacienți decedați, 64 au fost nevaccinați și 11 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.
Dar raportat la mișcarea de revoluție a Pământului în ultimii 25 de ani și ținând cont de grosimea stratului de argila in zona Vulcanilor Noroiosi e clar că 95% dintre decedați sunt dintre cei vaccinați. Și asta nu doar azi ci de luni întregi.🤣🤣🤣
Sau altfel spus 15% e mai mult decât 85%🤣
-
Iar tu fazanul de stepă, copiator de nick-name-uri, fu.k.n i.i.t el-ghe-bet-ch-i-u-i-st.
Mulți tâmpiți și mai și semnalizează. Unul insistă că 15 e mai mare decât 85, altul că în România sunt vaccinați 28% dintre poporani🤣. La ultimul e de vina altcineva , nu prostia din capul lui precum un tomberon. Ăștia sunt marii antivaccinisti. Parafrazandu- l pe Dinu Săraru: niste tâmpiți! Daca mai era ceva de demonstrat🤣