ARAD. Un proiect ambițios care ar urma să rezolve o parte din problemele ce vizează zonele defavorizate și marginalizate din Arad. Este vorba despre un centru multifuncțional pentru persoane din zone urbane marginalizate, mai exact de pe Tarafului. Construirea centrului a fost inclusă în cadrul unui proiect depus pe fonduri europene, dar dat fiind faptul că s-a depășit pragul proiectelor eligibile, Primăria Arad va fi nevoită să își majoreze contribuția de la 104.353,88 lei la valoarea de 3.946.210,89 lei.
În zonă defavorizată
„Centrul multifuncțional va fi amplasat pe strada Tarafului, Cartierul Sânicolaul Mic, în interiorul zonei de blocuri, fiind considerată una din zonele defavorizate, marginalizate ale oraşului. Marginalizarea zonei rezultă din evaluarea făcută asupra capitalului uman a condiţiilor de locuire şi de ocupare a forţei de muncă. Clasificarea zonei ca zonă urbană marginalizată a rezultat şi în urma documentării în teren realizată de către Direcţia de Asistenţă Socială Arad, concluziile fiind centralizate în Chestionarul de evaluare a Zonei Urbane Marginalizate. În cadrul obiectivului de investiţii se vor implementa activităţi complementare şi integrate cum sunt şi îmbunătăţirea serviciilor sociale, educaţionale şi cultural – recreative, alături de asigurarea unor spaţii publice urbane facile activităţilor şi beneficiarilor proiectului. Prestarea serviciilor sociale se va face de către partenerul de proiect – Direcţia de Asistenţă Socială Arad, care este acreditat ca furnizor de servicii sociale prin Certificatul de acreditare AF/003647/2017 şi oferă servicii similare la nivelul Municipiului Arad”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de primarul Călin Bibarț.
Pe POR 2014-2020
Practic, centrul va fi construit cu finanțarea în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții PI 4.3. – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiectivul Specific OS 4.3 – Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România, fiind deja selectat ca proiect prioritar.
Proiectul are o valoare totală de 5,21 milioane lei, iar potrivit modificării adoptat în unanimitate de către consilierii locali partea ce va trebui acoperită de la bugetul local va fi de 3,9 milioane lei.
Trimite articolul
XDeci daca reusim sa descifram tipicul limbaj de lemn a la Dancila si șleahta, intelegem ca se cheltuie din nou bani din bugetul orasului care e lipsit de atatea facilitati pentru viniturile vagaboande oplosite in Arad de pe cine stie unde, in loc ca acestia sa fie expediati la locurile de bastina.
Incă unu pe lângă cel existent pe str.cuza vodă și incă unu pentru nevazători și hoți lângă școala prepandia și incă tot așa pentru cei care vor urma cursuri l ucecom și care mișună zona de hoțiii și pe lângă ceva ce să reducă retardu social cu un venit minim garantat neimpozabil de la 600 lei la 100lei și încă săracia și dezrobirea clasei primare a pălinților care își educă matur copchii la ce tre să știe când vor fi singuriii că hoțiaa și. retardu celor cu nevoi șpeciale datorită locului de mucă unde slugărnicia prin furat primează,primatele cu 2 clase,defavorizați,și cei din stafuri nomenclaturale.???????
sigur că trebuie deoarece sunt astea cazuri în care oamenii nu au unde să stea și prin faptul că ca să le rămân părăsite și vai și amar de oamenii care au plecat dincolo dar este un aspect mai nouă apărută acela că mulți aceștia romi plecați dincolo la cerșit cu anumite scopuri în România se ridică această să zic de favorizată clasă prin aducerea din noua probleme și siliciului și ne conformismului sexului deși a apărut o persoană e tocmai în acest oraș ce se întâmplă dar trebuie prezentată situația dispeceratului b anchetei și văzută problema pentru că ar trebui deși sunt dolcetto și pentru asemenea persoane care prezintă un risc iminent asupra populației imixtuate în contextul sărăciei din România
Dolcetigoina