Au fost publicate rezultatele inițiale ale probei scrise din cadrul examenului de titularizare în învățământ. 40.1% dintre notele obținute de candidații înscriși în județul Arad la examenul de titularizare au obținut note mai mari de 7 la proba scrisă, nota minimă necesară pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare pe post). La nivel național, procentul de promovare înregistrat anul acesta este de 44,47%, sub procentele de anii trecuți – 46.86% în 2019, 47.40% în 2018 și 45.73% în 2017.
Situația notelor din Arad
Conform Ministerului Educației Naționale, în județul Arad s-au înregistrat 147 de note între 1.01 și 4.99, 240 de note între 5 și 6.99 și 263 de note între 7 și 9.99. Un candidat a obținut nota 1, iar cinci candidați au avut nota 10. Note de 1 s-au mai înregistrat în județele Argeș, Bistrița, Ilfov, Iași (câte una), respectiv Bacău, Mureș, Neamț, Prahova și Timiș (câte 2). În ceea ce privește notele de 10, Aradul se află la același nivel cu Bihor, Covasna, Galați și Harghita, județe în care s-au înregistrat tot câte cinci note de 10. Cele mia multe au fost înregistrate în Cluj – 11 și București – 13, în timp ce județele Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Olt și Teleorman nu au înregistrat note maximale. În total, la nivel național, au fost înregistrate 130 de note de 10 și 15 note de 1.
Notele de 10
La proba scrisă au fost obținute cinci note de zece, de către doi candidați care au susținut proba scrisă la Arte Vizuale – educație plastică/vizuală/artistică – unul din municipiul Arad și un altul din Oradea, un candidat care a susținut proba la Limba și literatura română, tot din municipiu, un altul care a susținut proba la Educație socială (gândire critică și drepturile copilului, educație interculturală, educație pentru cetățenie democratică), de asemenea din municipiul Arad, iar un altul Limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii, din municipiul Arad.
Nota 1
Cea mai mică notă obținută la proba scrisă a fost a unui candidat care a susținut proba la disciplina Educație fizică și sport. Candidatul din orașul Lipova și-a scris doar numele pe foaia de examen, obținând nota 1. Conform informațiilor de pe site-ul titularizare.edu.ro, acesta este angajat în alt domeniu de activitate, nefiind absolvent din promoția curentă, având zero vechime în sistemul educațional.
Alte note mici
Tot la Educație fizică și sport a susținut proba și un candidat din Ineu, care a obținut nota 1.15. Un alt candidat, care a susținut proba la aceeași disciplină, însă din Pecica, a avut nota 1.20, aceeași notă fiind obținută și de un candidat din Beliu, care a susținut proba scrisă la Limba și literatura româna și matematică, elemente de pedagogie școlară, metodica predării limbii și literaturii române/comunicării în limba română și metodica predării matematicii/matematicii și explorării mediului în învățământul primar (învățământ primar în limba română). În jur de 20 de candidați din județ au obținut note între 1 și 1,99.
Dintre candidații care au absolvit anul acesta, 39.5% au obținut note mai mari de 7, în județul Arad.
Nota minimă este 7
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.
Contestații și rezultate
Contestațiile pot fi depuse pe 27 iulie, în ziua afișării rezultatelor inițiale, dar și pe 28 iulie, până la ora 12. Acestea pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau online. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul titularizare.edu.ro, în data de 3 august.
Trimite articolul
X147 de note între 1.01 și 4.99, sa inteleg ca astia erau suplinitori,urmind sa fie titularizati, cum poti sa ai un invatamint performant cind ai asa profesori? domnilor politruci,ca politicieni nu sinteti, cum ar fi sa renuntati la a numi incompetenti in functii de conducere?asta e rezultatul,boi sinteti boi cresteti
Păi, dacă nici la “tumbe” nu se mai trece, înseamnă că-i groasă rău, situația învățământului
Mai rău ca pruncii.Vaisamar de învățământul romanesc,dar nu-i surpriza, la așa ministru,așa profesori.