Recons S.A. a lansat licitația pentru atribuirea unui contract pentru serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție a lucrărilor pentru obiectivul „Reparație capitală stație de sortare, reabilitarea și modernizarea instalațiilor, dotărilor și a spațiilor aferente (zona CET)”. Suma maximă pe care este dispus Reconsul să o plătească este de 5.710.170 lei, fără TVA.
Contractul se va derula în două etape, prima fiind cea de întocmire a proiectelor necesare, iar cea de-a doua de execuție a lucrărilor. Această a doua parte va cuprinde și probe și punerea în funcțiune a instalației și echipamentelor, precum și instruirea angajaților Recons.
Conform anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, „valoarea estimată a investiției este de 5.710.170,09 lei fără TVA, fiind defalcată astfel: – Proiectare = 145.300,00 lei, fără TVA – Asistență tehnică proiectant = 13.600,00 lei, fără TVA. Total valoare proiectare și asistență tehnică = 158.900,00 lei fără TVA – C+M = 1.440.318,09 lei fără TVA – Utilaje și echipamente = 4.110.952 lei fără TVA Total valoare execuție lucrări = 5.551.270,09 lei fără TVA”.
Pe scurt, în acești bani, pe lângă întocmirea documentației, vor fi achiziționate o bandă de alimentare a desfăcătorului de saci, un desfăcător de saci, o bandă de alimentare a ciurului, un ciur rotativ, un tablou de comandă și control, o bandă de alimentare a presei, o presă de deșeuri, un cântar rutier cu platformă metalică și un încărcător frontal care să le înlocuiască pe cele vechi, în timp ce banda de sub ciur, banda de evacuare finală a ciurului, banda de sortare, platforma de sortare, boxele de acumulare, separatorul magnetic, banda de evacuare a materialelor neferoase și cea pentru material feros, banda de evacuare de după sortare, precum și cele două autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor vor suferi reparații capitale. Totodată, vor fi montate și echipamente noi: o cabină de sortare, un perforator de recipiente tip PET, un separator aeraulic și o bandă de legătură între acesta și echipamentele existente.
Stația de sortare a deșeurilor se află în zona CET Arad și a fost construită în anul 2007 de către o companie privată. Terenul pe care se află e în continuare în proprietatea acelei companii, însă stația se află în proprietatea municipiului Arad. În momentul de față, stația este în gestiunea SC Recons S.A., companie aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Arad.
Trimite articolul
Xjaf,nu ratati nici un prilej,statia aia nu a lucrat efectiv nici macar 1 an,gunoiul se ducea la rampa nesortat,cum naiba de s-a paradit?