Cum să ajungi bucătar? Primul pas ar fi un curs de calificare, iar de acolo urmează sute de ore de muncă, în căldura cuptoarelor și mașinilor de gătit. Dar, atunci când pasiunea de a găti există, și primul pas spre o carieră în domeniul culinar se face mai ușor. În acest context, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a judeţului Arad în parteneriat cu Centrul de Cursuri și Consiliere Profesională Vest –Ar, organizează cursul de calificare în meseria de bucătar (NC 5122.2.1).
„Cursul se adresează tuturor persoanelor interesate de domeniul culinar, atât celor care doresc să profeseze ca bucătari calificați, cât şi celor care doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile în bucătărie”, explică Gheorghe Seculici – președintele CCIA Arad.
Tematica cursului cuprinde: *pregătirea şi depozitarea diverselor feluri de mâncare (antreuri calde şi reci, fripturi, gustări calde şi reci, mâncăruri din carne, mâncăruri din legume, orez, paste făinoase, dulciuri, mâncăruri din pește şi fructe de mare, salate şi sosuri) *manipulare cuțit profesional; *pregătirea stocurilor; *sosuri; *forcemeats și aluaturi; *instrucțiuni privind siguranța, igiena, organizarea. Lector invitat va fi Chef Marcela.
Cursul se va derula pe o perioadă de 5 luni şi se finalizează cu examen, în prezenţa unei comisii ANC.
Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaşterenaţională şi internaţională şi sunt emise de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale. Informații și înscrieri la Centrul de Formare Profesională CCIA Arad – strada Cloșca nr. 5, telefon 0730 188 299, carmen.crisan@ccia-arad.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!