ARAD. Este vorba despre drumul forestier Drocea-Ștrec, aflat pe raza satului Mădrigești, din comuna arădeană Brazii. Aflat pe raza Ocolului Silvic Gurahonț, drumul are o lungime de 6,960 kilometri, va avea o bandă de circulație și stații de încrucișare, iar viteza de proiectare va fi de 10-15 km/h. Conform caietului de sarcini, după reabilitarea drumului, durata normală de funcționare a acestuia va fi de 24-36 de ani, conform normelor în vigoare.
Conform proiectului tehnic, drumul este amplasat în zona de est a Munților Zărandului, în bazinul hidrografic al văii Sădișorului, afluent de stânga al Crișului Alb. Acesta se racordează la punctul final al drumului forestier existent Cetățele, deservind peste 15 unități amenajistice forestiere. Noul drum va asigura accesul facil la 604 hectare de pădure de stat, cu o posibilitate totală anuală de 2.520 de metri cubi de lemn.
Memoriul tehnic arată că drumul se află pe un teren forestier deținut de Statul Român și administrat de Direcția Silvică Arad. Pentru realizarea drumului va fi ocupată definitiv, din fondul forestier, o suprafață de aproape 100 de mii de metri pătrați, fiind necesară defrișarea a 83.520 de metri pătrați, realizând ampriza drumului și suprafețele necesare pentru depozitarea pământului săpat. Totodată, se vor împăduri 33 de mii de metri pătrați, reprezentând taluzele și depozitele rezultate din săpături.
Pentru siguranța circulației, drumul proiectat a fost prevăzut cu parapeți, stâlpi de dirijare, stații de încrucișare, stații de întoarcere, borne hectometrice smple, table indicatoare mici montate pe stâlpi din beton armat și indicatoare de circulație.
Cei de la Direcția Silvică Arad scriu în descrierea procedurii de achiziție că realizarea drumului auto forestier Drocea-Ștrec se justifică „prin accesibilizarea fondului forestier administrat de Ocolul Silvic Gurahonț în vederea aplicarii tratamentelor silviculturale şi lucrărilor de îngrijire a arboretelor prevăzute, a recoltării masei lemnoase și produselor accesorii din zonă, stimulării turismului, precum şi intervenţiei în caz de incendiu, accidente etc”.
Suma totală pe care Direcția Silvică Arad este dispusă să o plătească este de 4.879.459 de lei fără TVA, termenul limită pentru depunerea ofertelor în Sistemul Electronic de Achiziții Publice fiind data de 7 martie 2022.
Trimite articolul
XIa sa auzim cine are teren în zona și așteaptă utilitățile? Creste valoarea 🤓Normal cum sa nu crească doar sint și cabanele pregătite doar montate mai trebuie.
-
Montate in curul tau,fekalus!
Sa fie dar un drum un acces ma restricționat Chia si construcția drumului sa fie ceva care sa îndeplinească functiii de susținere a unui comerț de santatw
“viteza de proiectare va fi de 10-15 km/h”
Proiectantul a sfeclit-o!
-
Restrictzionat la furat ,o la ce?La furat suntem primiii!specialisti.cu acte in regula!Niciodata proiettando nu o sfeklesc!Ce Ai difficile judezene a lui cionkulletz!
Nu se mai poate fura ca in codru fara drumur i scumpe!noaptea mintii!Merita soartea!b
Aha ! Asadar ăstia fac drumul ca sa poata duce mai usor lemnul copacilor rasi legal sau ilegal din padurile Zarandului
Ajungem pana in China pe acest drum forestier in cei aproape 7000 de kilometri. Ce-ai baut nene? Limonada cu frunze de canepa in loc de menta?
A mai scris și Eugen un articol anul ăsta!
Fratele Palcu, recepție! Avem un drum de făcut.