ARAD. În urmă cu exact 50 de ani, în 1963, îşi deschidea porţile unitatea de învăţământ cunoscută ca Şcoala nr. 4 „Ioan Slavici” Arad, de pe actuala stradă Ştefan Augustin Doinaş. În această jumătate de veac a ajuns să fie cea mai căutată şcoală din oraş pentru elevii de ciclul primar şi gimnazial.
În urma evaluării activităţii, şcolii i-a fost aprobat în ultimii ani statutul de colegiu naţional sub denumirea de Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad asigurând şi educaţie performantă la nivel liceal.
Cadrele didactice, elevii şi foştii elevi ai şcolii invită în acest an şcolar la o serie de acţiuni care să marcheze acest moment aniversar.
Prima acţiune este simpozionul internaţional din 23 noiembrie 2013.
Se aşteaptă lucrări pe teme de istorie a învăţământului şi pe teme de didactică şi pedagogie.
Se vor organiza expoziţii fotografice, momente artistice, concursuri şcolare, un număr special al revistei şcolii şi un volum cuprinzând eseuri sub genericul Sunt/am fost elev/profesor la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad alături de mesaje ale foştilor elevi şi profesori ai şcolii.
Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” Arad este unitatea de învăţământ din oraş cu cel mai mare procent de părinţi care sunt şi absolvenţi ai şcolii în care astăzi învaţă copiii lor şi cu cel mai mare procent de cadre didactice care au absolvit chiar şcoala în care funcţionează în prezent.
Printr-o coincidenţă fericită, elevul Eugen Bocăniciu, care păşea pragul acestei şcoli în clasa I în 1963 odată cu inaugurarea ei, este actualul său director. Alături de comitetul de organizare a semicentenarului va fi şi Florea Julan, învăţătorul care în urmă cu 50 de ani îl întâmpina în primul an de şcoală pe actualul director.
Citiți principiile noastre de moderare aici!