ARAD. 50 de persoane testate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2 s-au prezentat, de vineri până duminică după-amiaza, la centrul de evaluare de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Centrul a devenit funcțional începând de vineri, în zona de containere de la intrarea în curtea unității sanitare.
În Centrul de Evaluare se efectuează, în regim de spitalizare de zi, investigații medicale și imagistice – analize de sânge, radiografie sau tomografie computerizată – pentru pacienții pozitivi. În funcție de rezultatele investigațiilor, medicii eliberează rețete pentru tratament la domiciliu – inclusiv antivirale – sau pot recomanda internarea. Tot în cadrul centrului există posibilitatea, pentru pacienții care se încadrează în prevederile protocolului de tratament, să li se administreze anticorpi monoclonali. Deocamdată, niciunul dintre cei 50 de pacineți evaluați nu a primit recomandarea de administrare a anticorpilor monoclonali.
Cui ne adresăm în urma testului pozitiv
Ministerul Sănătății a explicat care sunt pașii de urmat, după confirmarea infectării cu SARS-CoV-2, care se poate face în urma unui test în laborator sau la medicul de familie sau în centrele de permanență.
În funcție de rezultatul testului, dacă rezultatul este negativ și simptomele persistă poate fi vorba de gripă, dat testul trebuie repetat la un interval de 2-4 zile, cu testare PCR.
Dacă rezultatul este pozitiv, pacienții trebuie să analizeze în ce stadiu al bolii sunt. Istoricul medical al pacientului și eventualii factori de risc sunt deosebit de importante, mai ales dacă vorbim despre boli cardiovasculare, respiratorii, obezitate, diabet, insuficiență renală cronică, imunodepresii, hepatopatii cronice sau se află în categoria peste 65 de ani.
Dacă există simptome ușoare, iar persoana infectată prezintă un factor de risc, aceasta trebuie să ia legătura cu medicul de familie care va prescrie un tratament corespunzător Dacă există simptome ușoare și mai mulți factori de risc, persoana în cauză trebuie să se prezinte la centrul de evaluare, unde va primi consultație și tratament. În funcție de starea pacienților medicii realizează un triaj, pentru tratament acasă sau la spital.
Dacă simptomele deja sunt pronunțate și se agravează, persoanele infectate vor beneficia de îngrijire medicală în spital.
Centre de evaluare în Arad
În județul nostru există patru centre de evaluare: unul în municipiu, la Spitalul Clinic Județean de Urgență și trei în județ la Spitalele din Lipova, Ineu și Sebiș.
Trimite articolul
XVai….ce emotionant….astia au racit si cu panica de la tv s-au adresat centrului…
-
Bine ca esti tu care ai pust un diagnostic, fraiere cu tatuaje. Sosocar sublim.
-
Marsh ma gunoi de grajd! Mai bine șoșocar decat homalau usr-ist si panicat covidist.Du-te la doza 4 cretinule si ia-ti si plodul…
-
Asa sa vorbesti cu ma-ta.
-
Cu curva de ma-ta trebuia vorbit asa inainte sa fie gestanta cu tine. Chiar si asa,dupa ce te-a fatat,trebuia sa-ti taie gatul nu buricul…
-
-
-
Cine azi e vaccinist ori e prost ori globalist(a se citi #rezist, userist, lgbtcurist, etc… din astea, onanisti obsedati de curul mare a d-nei senator Sosoaca) 🤣🔚
-
Cine-i antivaccinist, ori e prost ori e nazist.
-
Sigur ca da, “antivaccinistii” care sunt impotriva dictaturii vacciniste sunt “nazisti” nu aia care o impun… pe langa ca esti retardat esti si incult rau de tot
-
Peste tot in Europa doar partidele de dreapta si filonaziste sint impotriva vaccinurilor. Cit de cretin poti fi sa nu intelegi asta?
-
Esti prea retardat ca sa vezi realitatea. Cum adica sa fii extremist daca nu vrei sa-ti bagi in corp o mizerie numita pompos vaccin? Cum sa fii extremist daca lupti pentru drepturile si libertatile tale? Chiar asa handicapati formeaza cloaca usr-ista?
-
-
-
-
Sunt mândru de tine, creația mea. Ești mai nebun decât mine!
Se tot vorbeste de alte boli dar de anxietate si stres nu am auzit pe nimeni?
-
Ioan, sau dă “alergia la polen”, dacă tăt ni-s pă aradon!
Nu prea am inteles dar si stresul face victime creaza alte boli etc.
-
Ioan, ai perfectă dreptate! Stres-ul e boala secolului și face incomparabil mai multe victime decât oricare altă afecțiune, însă , fenomenul e neglijat ca și cum ar fi doar “o simplă alergie trecătoare”.
Începem sa evaluam probleme medicale in mod normal și profesional. Foarte bine
Vaccinul împotriva difteriei reprezintă un vaccin utilizat împotriva Corynebacterium diphtheriae, agentul ce declanșează difteria.[1] Între anii 1980 și 2000, utilizarea acestuia a dus la o scădere de peste 90% a numărului de cazuri la nivel mondial. Se recomandă utilizarea a trei doze inițiale, după care eficiența acestuia este de aproximativ 95%. Această imunizare durează aproximativ 10 ani, în decursul cărora va fi nevoie de o vaccinare de rapel. Procesul de imunizare poate începe la vârsta de șase săptămâni, cu doze administrate ulterior, la fiecare patru săptămâni.[2]
Vaccinul împotriva difteriei este foarte sigur. Reacțiile adverse semnificative sunt rare. Pot apărea dureri la locul injectării.[2] La locul injectării se poate forma o umflătură care durează câteva săptămâni. Vaccinul poate fi administrat atât pe timpul sarcinii, cât și celor persoane cu un sistem imunitar scăzut.[3]
Câteva combinații de vaccinuri sunt utilizate pentru a preveni difteria.[4] Acestea includ anatoxină tetanică (cunoscută sub numele de dT sau vaccin DT) și vaccinul tetanic și pertussis, cunoscut sub numele de vaccin DPT. Organizația Mondială a Sănătății îl recomandă încă din anul 1974.[2] Aproximativ 84% din populația lumii este vaccinată.[5] Se administrează sub formă de injecție intramusculară.[2] Vaccinul trebuie păstrat la rece, dar nu congelat.[3]
Vaccinul împotriva difteriei a fost dezvoltat în 1923.[6] Acesta se află pe Lista medicamentelor esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății, ce reprezintă cea mai importantă medicație necesară într-un sistem de sănătate.
Vaccinarea este o măsură înalt eficientă de prevenţie a difteriei, reduce răspândirea acestei maladii şi numărul cazurilor de complicaţii grave, decese. Difteria este fatală în 5 – 10% din cazuri, cu o rată a mortalității mai mare la copiii mici. Imunizarea contra difteriei se efectuează gratuit copiilor şi adulţilor la medicul de familie. Vaccinarea antidifterică primară constă din administrarea a 3 doze de vaccin combinat cu conţinut de anatoxină difterică, la vârsta copilului de 2, 4, 6 luni şi o revaccinare la 22-24 luni (sau peste 16-18 luni după vaccinarea primară). Mai apoi pe parcursul vieţii omul trebuie să primească revaccinări antidifterice o dată în 5-10 ani.
Tratamentul constă în administrarea de antitoxină difterică, pentru neutralizarea efectelor toxice, și de antibiotice pentru distrugerea bacteriei. Vaccinul pentru difterie este un toxoid bacterian, adică o toxină a cărei toxicitate a fost inactivată. Vaccinul se administrează în combinație cu alte vaccinuri, ca vaccin DTP sau ca vaccinul pentavalent. Pentru adolescenți și adulți, toxoidul difteric se combină cu toxoidul tetanic intr-o concentrație mai mică (vaccinul dT). OMS recomandă o vaccinare primară cu seria de 3 doze vaccinale de toxoid difteric, urmată de doza de rapel.
S-au deschis peste 230 de centre de preventie a infarctului miocardic si suntem anuntati sec ca vine o pandemie de cancer. Ce or fi bagat astia in serurile minune de ne previn de pe acum?
La tromboza au fost foarte clari ca este o consecinta nefasta a serurilor. NU au zis nimic de sterilitate dar asta se observa in timp. V-au omorat ca pe oi si nu v-ati prins.
Argumentul ala cu: “au fost administrate 8 miliarde de seruri si tu inca crezi ca oamenii aia vor muri” cade din start daca stii ca scopul a fost depopularea. Numai Dumnezeu va decide daca cativa dintre cei injectati vor supravietui dupa 5 ani de la injectare.
Boala este in vaccin. Daca nu ma credeti incepeti sa ganditi. De ce sunt mai multi bolnavi acolo unde sunt mai multi injectati? Cum s-au imbolnavit cercetatorii din Antarctida daca erau toti vaccinati si nu au intrat in contact cu surse externe de infectare?
Stati linistiti: o sa faceti o forma mai usoara de deces.
-
🤣🤣🤣🤣
-
“Pandemie de cancer”, spune tot despre cunoștințele tale în domeniul medical. 🤷🏻♂️
Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută, peste jumătate erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză. Adică , nu erau vaccinați.
-
Ala nu e vaccin daca-l faci la fiecare 6 luni, e tratament…de dus la groapa…
-
Curajosule, doar rumeguș ai in bidon🤣
Vaccinul impotriva difteriei este inclus in Programul National de Vaccinare din tara noastra si se administreaza bebelusilor si copiilor de medicul pediatru sau medicul de familie, dupa cum urmeaza:
La 2 luni – Vaccinul hexavalent (vaccin diftero-tetano-pertusis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B – DTPa-VPI-Hib-Hep. B)
La 4 luni – Vaccinul hexavalent
La 11 luni – Vaccinul hexavalent
La 6 ani (rapel) – Vaccinul tetravalent (vaccin diftero-tetano-pertusis acelular-poliomielitic – DTPa-VPI)
La 14 ani (rapel) – Vaccinul trivalent (vaccin diftero-tetano-pertusis acelular – DTPa)Agita-te, și tu ești vaccinat!🤣🤣🤣
-
Mai lipseste da compari mizeriile astea experimentale de acum cu vaccin antitetanos(ala da vaccin) care te fereste de boala si are efecte secundare care incap pe jumatate de pagina pe cand astea “anti-covid” de fapt nu te feresc de nimic ci conform propagandei eventual de forme grave ale bolii dar incet se naruie si minciuna asta, mai tine la unii prea retardati sa vada realitatea(asa ca tine)…in schimb la “serul magic” in cateva luni s-au adunat 3 pagini de efecte adverse dintre care un sfert foarte grave chiar potential mortale. Bagati in voi ca-i bine.🔚
-
-
Că dovada că tâmpiții antivaccinisti exista de când au apărut vaccinurile
Vaccinul DTP
Controversele nu s-au limitat la vaccinul antirujeolic. Mai aproape de zilele noastre, vaccinul DTP (antidifteric, antitetanos şi antipertussis) a fost supus teoriilor scepticilor.
Prin anii ’70, controversa privind acest vaccin a prins Europa, Asia, Australia şi America de Nord. În urma unui articol care viza cazurile unor copii de la Great Ormond Street Hospital din Londra, care ar fi suferit complicaţii neurologice din cauza acestui vaccin, mass-media a intrat pe fir. Deşi un comitet de experţi – este vorba despre Joint Comission on Vaccination and Immunization – a infirmat zvonurile, confirmînd siguranţa vaccinului, isteria publică se instalase. JVCI a lansat un studiu naţional, „National Childhood Encephalopathy Study“ (NCES), care a identificat toţi copiii între 2 şi 36 de luni, pacienţi în spitalele din Marea Britanie, pentru boli neurologice, şi a conchis că nu există nici o legătură între imunizare şi vaccinare. Cu toate acestea, pînă în 1977 rata imunizării contra pertussis a scăzut de la 77% la 33%. Foarte curînd a izbucnit una dintre cele trei epidemii majore de tuse convulsivă: în 1979, în Marea Britanie au fost confirmate peste o sută de mii de cazuri.
-
Ca dovada ca si tampiti vaccinopromotori au existat pe lume care au injectat copii cu seruri defecte care au facut mai mult rau decat bine si au trebuit sa moara cu miile pana sa se opreasca https://www.pharmaceutical-technology.com/features/dangvaxia-philippines/ cam cum se intampla acum la nivel planetar, asta-i comparatie potrivita cu mizeriile “anti-covid” de acum nu elucubratiile tale de vaccinomaniac isteric, si mai sunt exemple similare 🔚
In atentia covidopatilor panicati adepti ai restrictiilor pe care-i poti gasi mergand dupa urma maronie si mirosul fetid pe care le lasa dupa ei pe strada https://www.national.ro/coronavirus/covid-19-poate-provoca-o-afectiune-mentala-extrema-ce-este-sindromul-hikikomori-750092.html