Se poate chiar şi la Arad. Greu de crezut, dacă nu imposibil. Scepticismul nostru a fost însă demontat marţi de organizatorii workshopului de restaurare mobilier de la fosta fabrică Teba. Tinerii de la CitiZenit i-au scos din casă ca să vină să muncească pe mobile vechi pe nu mai puţin de 50 de arădeni, care se vor întoarce şi miercuri şi joi la Teba pentru a definitiva ce au început. Şi nu vor primi nici bani, nici cadouri pentru munca lor. Se vor alege, însă, cu câteva cunoştinţe în domeniul restaurării mobilierului, după ce trei zile vor deprinde tehnici de conservare şi restaurare de mobilier de la coordonatorii Anuţa Jula, expert restaurator, şi George Igret, expert în tehnici de finisare.
Gratuit pe mobilierul bunicii
O astfel de provocare, oferită gratuit de tinerii de la CitiZenit, s-a dovedit pe gustul arădenilor, greu de scos din case pentru orice, darmite pentru a munci!
Ce-i drept, cei în jur de 50 de arădeni prezenţi marţi la Teba vor avea ulterior şansa să-şi transforme mobilierul bunicii în piese de rezisenţă în apartamentele lor şi cu siguranţă se vor alege şi cu prieteni noi şi o poveste frumoasă din fosta fabrică de textile.
Trei ore pe zi vor şlefui mobilele vechi puse la dispoziţie de organizatori, vor petici şi vopsi piesele de lemn. Finalul cu siguranţă va merita admirat. Probabil se va şi întâmpla. Totul depinde de ce nouă provocare mai pun la cale membrii CitiZenit.
Nouă, scepticilor de serviciu, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de moment. Pentru că e posibil ca, aşa cum şi-au propus tinerii asociaţiei, să înceapă planul lor privind „Rephrasing the city” şi să fi „ieşit în stradă” primele particule de regenerare urbană care vor împânzi Aradul!
Încă două zile
Pentru cei încă interesaţi de eveniment „Workshopul de restaurare mobilier – Reconversii în arhitectură şi design” ţine şi miercuri şi joi, între orele 18.00-21.00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!