Trimite articolul
XDezastru 100%. Ce se intampla in invatamantul romanesc, care s-a aflat printre cele mai bune din lume, inainte de anii ’90 ? Maimutarirea “Vestului” afost si este un dezastru total, mai ales in acest domeniu. Dhiar nimeni nu vede ca este o cale gresita ?
-
Aici nu e doar invatamantul de vina, ci si educatia de acasa in general, implicarea parintilor in viata scoala a copiilor (stiu, stiu, multi veti spune ca pe vremea noastra, nu se implicau parintii, dar sa nu uitam ca, carnetul de note era oglinda scolarului si iti era rusine sa mergi cu notele mici acasa la semnat). Am avut si noi, distractiile noastre, dar parca totusi, scoala insemna ceva. De multe ori, ca de rusine, ca de teama, se invata. Acum, am ramas consternata cand am vazut ca un subiect la matematica, pe care il rezolva copilul meu de clasa a 2-a lejer, a fost gresit de mai bine de jumatate de elevi la simulare. Serios? Ce sa mai faca profesorii in plus ca sa stie un elev ordinea efectuarii operatiilor matematice in clasa a 8-a? Multi parinti nu se mai intereseaza de copiii lor odata ce sunt la scoala, pe principiul ca e treaba profesorilor, insa, acestia uita ca si ei cresc un om in societate si trebuia sa isi faca si e partea. Invatamantul a ajuns o gluma si din cauza schimbarilor legate de ceea ce le este permis elevilor sa faca la scoala fara sa mai existe sanctiune. Practic, am ajuns sa ne lasam viitorul tarii de izbeliste si acum ne lamentam.
-
Nu oricine are un copil GENIU, ca al dvoastra, dna PROFESOARA.
SA VA FIE RUSINE tuturor, ptr educatia pe care o oferiti copiilor.Bine ca vreti SALARII, dar de oferit oferiti NIMIC.
Macar in cele 16 ore/ saptamana sa faceti si voi ceva util, nu numai sa latrati dupa ” cresteri salariale” pe care nu le meritati.
Ati merita 55% din actualul salariu.
RUSINE SA VA FIE, nesatuilor-
exact astia isi bat joc de copi nostri
cred ca ar trebui reclamati toti ca ia bani pe naspa -
Ai impresia că este destul doar 50 minute cât se predă la oră fără să mai înveți acasă? Totdeauna altcineva e de vină. Tipic românesc. Hai să fim serioși!
-
DA, daca se face cum trebuie, este de ajuns.Generatii intregi au avut orele tot de 50 minute, dar au avut DASCALI la catedra, nu oportunist ca voi,PROFESORI DE DOI BANI
-
-
Nu sunt profesoara, sunt doar mama, si ma uit in jurul meu cand imi iau copilul de la scoala, cand merg la sedinte cu parintii.
Au ajuns invatatorii sa se roage de parinti sa le acorde si ei putina atentie copiilor, sa le verifice temele, sa le mai des o dictare un exercitiu acasa. Si stiu ce fac parintii? Ii vezi in sedintele cu parintii pe telefon pe tiktok sau facebook, nu au nici minima atentie ei ca parinti, atunci ce sa mai astepti de la copii? Mereu pe aia care nu va ocupati de copii, va “doare” mai tare ca alti copii sunt buni dar voi nu v-ati ocupa nici 10 min pe zi de al vostru. E suficient sa citesti niste comentarii pe aici si sa vezi cam la ce nivel de educatie suntem ca natie. Educatia incepe si se continua acasa, daca nu ai baze puse de acasa si nu pui sprijin la educatia de la scoala, nu iti scoate nicio scoala copilul student eminent la Harvard. Si asa cum comentati voi de profesori aici, probabil asa comentati si acasa in fata copiilor, si de aceea elevii nu mai au respect fata de profesori si nici fata de voi ca parinti, ca nu mai au repere morale.-
Dna DIA,
Desi negati ca sunteti profesoara, continutul mesajelor va tradeaza.
Copii mei ai terminat facultatile, au profesii bune, iar comentariul meu este dat de faptul ca vad, in continuare, ca PROFESORII decad pe an ce trece.Cand au terminat ai mei (nu au fost genii ca al dvoastra), erau multi PROFESORI SLABI.Acum, insa, sunt majoritari.
Degeaba acuzati parintii si protejati profesorii, realitatea dovedeste SLABUL PROFESIONISM AL PROFESORILOR.
Daca parintii nu au acordat atentie acelei invatatoare, inseamna ca aceasta nu stie ce sa spuna.Nu stie sa capteze atentia.Probabil asa este si la clasa.TRAGIC.Aceasta invatatoare nu are ce cauta in siste.Are diploma, dar nu este DASCAL.Din pacate aste este realitatea dna DIA -
RESPECTUL se obtine, NU se impune.Daca cel din fata ta nu este capabi, pe cine sa respecti? ERAU/MAI SUNT dascali care sunt respectati, inclusi pe holul scoli sau in oras.Asta este cu repectul
-
-
-
-
PROMOVABILITÁTE s. f. însușirea de a fi promovabil. (< promovabil + -itate) substantiv femininpromovabilitate
*promovabilitáte s. f., g.-d. art. promovabilitắții substantiv femininpromovabilitate
PROMOVABILITÁTE s. f. însușirea a tot ceea ce poate fi promovat. – Din engl. promovability. substantiv femininpromovabilitate
-
Rata de promovabilitate sau rata de promovare?
În limba română, cuvântul „promovabilitate” exprimă o posibilitate, iar utilizarea acestuia pentru a exprima o certitudine este o eroare de logică. Tendința de formare a unor derivate cu sufixul „-(bil)itate” pare a câştiga teren în limba română actuală, deşi impresia este de artificialitate, de lipsă de naturaleţe in exprimare, după cum se poate vedea în câteva exemple luate la întâmplare de pe Internet – ocupabilitate (de exemplu, „nivelurile de ocupabilitate pe piaţa muncii”), prezidenţiabil/ prezidenţiabilitate („longevitatea întru prezidenţiabilitate”), s.a.m.d.
Atunci când vrem să ne referim la numărul/ procentul celor care au promovat un examen, când vorbim despre o certitudine și nu o posibilitate, vom spune corect „rata de promovare”/„procentul de promovare”/ „procentul celor care au promovat examenul”, etc, potrivit destepti.ro.
Astia care va plangeti de copii, parinti, Vest si alte balarii postate pe aici. Va rog sa luati frumos subiectele si sa le rezolvati pe cinstit, sa vedeti ce nota luati la un examen de clasa a 8-a.
daca nai bani de meditati e nasol pentru copil ajunge saracu la profesionala unde isi bate joc de ei
noi dorim evacuarea profesrilor ca dau note mici
e clar ca dorea spaga
asa i obliga pe copi la meditati cu 100 lei ora
noi dorim anchetarea la toti profi astia care ia bani
-
anyellla=adelinaarad. Vezi că modul de exprimare și greșelile te dau de gol!🤣🤣🤣
Politicienii au nevoie doar de prosti pe care sa-i conduca si carora sa le mai dea o data la patru ani o lingura de ciorba, 1 kg de faina si 1 L de ulei.